Ciprian Ciucu a aflat în direct despre stategia PNL pentru Primăria Capitalei: „În acest moment este tendința. Un răspuns de moment la iureșul pe care l-a generat doamna Firea” (VIDEO)

Ciprian Ciucu a aflat în direct despre stategia PNL pentru Primăria Capitalei: În acest moment este tendința. Un răspuns de moment la iureșul pe care l-a generat doamna Firea (VIDEO)
Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

Primarul Sectorului 6 și președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a aflat în direct, în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir ce decizie a luat PNL referitoare la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2024.

Ciprian Ciucu a aflat în direct despre strategia PNL pentru Primăria Capitalei

Dezbaterea a avut loc după ce Gabriela Firea a precizat miercuri că sunt discuţii incipiente în coaliţia de guvernare despre o eventuală susţinere comună a PNL şi PSD.

În timpul intervenției sale pentru B1 TV, Ciprian Ciucu a aflat decizia luată de PNL: un candidat propriu la alegerile pentru Primăria Capitalei, deci excluderea unei susțineri pentru Gabriela Firea:

„Nu cred că l-a dat PNL București. Acum aflu de la dumneavoastră. Pentru mine este un non-subiect în acest moment. Doamna Firea a dat o declarație și dumneavoastră susțineți tema aceasta. Pentru PNL București acesta este un non-subiect. Nu a vorbit cu PNL București, nu a vorbit cu mine, nu am avut întâlnire cu dânsa (Gabriela Firea, n.r)”.

Întrebat dacă PNL București a luat decizia unui candidat propriu sau să susțină un alt candidat la alegerile din 2024, Ciprian Ciucu a spus: “Nu a luat, e prematur”.

În comunicatul PNL transmis joi seara se precizează însă că partidul a luat o decizie: candidat propriu la Primăria Capitalei.

„În acest moment este tendința…Aceste decizii se iau în foruri statutare. Este un răspuns de moment la iureșul pe care l-a generat doamna Firea. Este tendința din acest moment”, a precizat Ciprian Ciucu după aflarea veștii.

Ce spune Ciprian Ciucu despre posibila candidatură a Gabrielei Firea

Primarul Sectorului 6 a mai precizat că nu s-a discutat în PNL București despre scenariul susținerii Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei, însă nu a putut preciza dacă pe viitor va exista o susținere pentru fostul primar general:

„Din câte știu eu, în mod oficial nu a avut loc niciun fel de discuții la nivel de coaliție pe această temă. Dacă o fi avut cineva din conducerea celor două partide discuții private, eu personal nu pot să știu, nu am aflat despre o astfel de discuție decât acum pe baza declarației doamnei Firea. Dacă ar fi fost o discuție serioasă, cu siguranță eu personal și biroul politic al PNL București ar fi fost informat. Când antamezi o astfel de discuție este normal să informezi și președintele PNL București și Biroul Politic al PNL București.

Este foarte puțin probabil să fi existat discuții măcar și incipiente pe această temă. Nu știu, poate să fi fost discuții private…

Orice propunere pe care PNL o dă o dă în urma unui vot politic care va direcționa strategia politică. PNL București nu a  fost consultat pe această temă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:16 - SUA a pus sub acuzare un iranian care ar fi complotat să îl ucidă pe John Bolton, consilier prezidențial pentru securitate națională în mandatul lui Donald Trump
19:07 - Dacia scumpește, din nou, Spring cu 400 de euro, a șasea mărire de preţ în şapte luni
19:04 - Rusia: jurnalista care a protestat la televiziunea de stat împotriva războiului acuză presiuni enorme
18:47 - Un bărbat de 34 de ani este în stare gravă după ce a fost lovit de o piatră desprinsă de pe un versant, la Cheile Bicazului / Incidentul ar fi avut loc în zona unor tarabe cu suveniruri
18:28 - Departe de corupţia şi abuzurile din spitalele româneşti: mii de cadre medicale din România au părăsit România pentru a lucra în Anglia
18:26 - Investiția în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, aprobată. Și Doicești se poate pregăti pentru mini-reactoarele nucleare
18:26 - China acuză SUA că este „inițiatoarea și principala instigatoare” a crizei din Ucraina: „Obiectivul lor final este să epuizeze și să zdrobească Rusia cu un război prelungit și ciomagul de sancțiuni”
18:14 - Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei. La câte grade vor fi setate aparatele de aer condiționat
18:09 - Dan Şucu a luat o decizie uimitoare cu contractul lui Adi Mutu la Rapid
18:01 - Donald Trump reclamă o „persecuție politică” împotriva sa. Fostul președinte al SUA se teme că s-ar putea ca FBI să fi „plasat” probe în timpul percheziției de la Mar-a-Lago