Ciprian Ciucu acuzase ASPA că falsifică documente, dar ulterior a revenit cu un „update, de dragul adevărului”

Ciprian Ciucu acuzase ASPA că falsifică documente, dar ulterior a revenit cu un „update, de dragul adevărului”
Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, sugerase că Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) ar fi falsificat documente, însă ulterior a revenit cu un „update, de dragul adevărului”, la postarea inițială, spunând că n-a fost vorba despre un document falsificat, cum reclama inițial, „ci doar are legătură cu alt loc, prezentat manipulativ”.

Ciprian Ciucu, „update, de dragul adevărului”, după ce a sugerat că ASPA că ar falsifica documente

Edilul susține că documentul ASPA nu este unul „falsificat”, „ci doar are legătură cu alt loc”.

„Update, de dragul adevarului: Am verificat, documentul prezentat de ASPA se referă la o altă locație aflată la peste un 1km distanță de Drumul la Roșu, unde a fost făcută sesizarea PLS6 și a fost semnat câteva ore mai târziu de către un alt polițist local care nu avea cunoștințe despre sesizarea inițială. Nu este un document falsificat, așa cum am crezut inițial, ci doar are legătură cu un alt loc, prezentat manipulativ. Voi prezenta întodeauna adevărul”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Inițial, primarul Sectorului 6 fusese mult mai tranșant în legătură cu documentul prezentat de ASPA: „Incredibil, s-a ajuns la falsificarea de documente! Acest lucru este penal! Politistul Local nu a semnat acel proces verbal! Nu au venit la sesizare! Au publicat în presă în urma cu câteva minute, un document falsificat. Vom cere o expertiză grafoscopică! ASPA, vă afundați singuri! Ireal, incredibil ce se întâmplă în administrația publică a Bucureștiului în anul 2023!”.

Primarul Ciprian Ciucu a vorbit despre comunicatul respectiv și pe B1 TV, la emisiunea „Actualitatea”, acolo unde Tudor Mușat i-a spus că a crezut că o să își anunțe și demisia în conferința de presă de miercuri.

Întrebat despre comunicatul de presă al ASPA privind intervenția din 14 ianuarie, Ciprian Ciucu a afirmat: „Acest comunicat al ASPA are aproximativ două ore. Este fals… nu că este fals, este prezentat fals de către ASPA. De ce? Pentru că dacă ne uităm pe procesul-verbal – și vă rog să faceți acest lucru, este publicat chiar pe site-ul lor – o să vedeți că este prezentat ca și cum ar fi acolo, dar este la peste un kilometru distanță”.

„Rețineți acuzația mea că ei au prezentat un document care se află, da, pe Lacul Morii, dar digul Lacului Morii are 2 kilometri și ceva și este la peste un kilometru de Drumul La Roșu. Tragedia a avut loc la peste un kilometru distanță. Este vorba de cu totul altă sesizare”, a adăugat primarul.

ASPA, despre intervenția din 14 ianuarie: Am solicitat participarea unui echipaj de la Poliția Locală Sector 6

În comunicatul în cauză, ASPA se referă la o intervenție efectuată în 14 ianuarie „în zona Lacul Morii – str. Drumul la Roșu, la care a solicitat participarea unui echipaj de la Poliția Locală Sector 6”.

„La data de 14.01.2023, ASPA a avut o acțiune de capturare în zona Lacul Morii – str. Drumul la Roșu, la care a solicitat participarea unui echipaj de la Poliția Locală Sector 6.

În urma acțiunii, au fost identificați 4 câini care au intrat pe o proprietate privată în prezența echipajelor ASPA și al Poliției Locale Sector 6.

La finalul acțiunii, echipajul ASPA a întocmit un Raport de activitate în care a consemnat că nu au putut fi capturați câinii deoarece s-au retras pe o proprietate privată, au menționat și numele posibilului proprietar al terenului. Raportul a fost semnat și de polițistul local de la sectorul 6, prezent la acțiune.

Până în prezent nu am primit de la Poliția Locală Sector 6 un răspuns cu privire la permisiunea de a acționa pe proprietatea privată respectivă”, se arată în comunicatul ASPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)