Ciprian Ciucu: Eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, în Sectorul 6, va începe vineri sau, cel târziu, săptămâna viitoare

Ciprian Ciucu: Eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, în Sectorul 6, va începe vineri sau, cel târziu, săptămâna viitoare
Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

În sectorul 6, eliberarea spaţiilor comeciale de la metrou va începe vineri sau, cel târziu, săptămâna viitoare, anunță primarul Ciprian Ciucu. Acesta și-a anunțat sprijinul față de ministrul Transporturilor și față de Metrorex.

Eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, în Sectorul 6

”Da, mizeria tranziţiei, simbolul prăduirii şi ilegalităţilor anilor ’90, statul în stat, reprezentat de “sindicatul” de la metrou trebuie să ajungă la sfârşit. Primăria Sectorului 6, este alături de ministrul Transporturilor şi de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spaţiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.”, a transmis, miercur Ciprian Ciucu.

Acesta a explicat că procesul va începe săptămâna viitoare cel mai târziu. ”Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens şi lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalităţi) să demareze vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare. Poliţia Locala şi ADP Sector 6 vor elibera spaţiile Metrorex de acele chioşcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) şi… să nu uităm de Colectiv”, a mai transmis Ciucu.

Anunțul are loc în contextul în care miercuri a început deja demolarea spațiilor comerciale de la metrou în sectorul 2.

Cei care trebuiau să elibereze spațiile comerciale s-au revoltat și au început să se certe cu primarul Radu Mihaiu. Ei susțin că nu-și pot închipui cum de autoritățile și-au dat seama abia acum că închirierea spațiilor e ilegală, dacă acest lucru chiar e adevărat. „Ați încasat ca stat de 30 de ani bani de aici? Acum sunt ilegale după câteva luni de zile?”, a strigat o femeie.

Radu Mihaiu, despre demolarea spațiilor comerciale

Radu Mihaiu,primarul sectorul 2, a oferit, miercuri dimineață, primele declarații despre acțiunea de demolare a spatiilor comerciale de lametrou.

„Este un domeniu public al statului, în administrarea Metrorex, iar Poliția Locală poate sprijini agențiile statului pentru eliberarea construcțiilor amplasate ilegal. Nu știu ce se întâmplă cu cei care administrează spațiile. În acest moment, administrarea acestui spațiului este a Metrorexului. Aceste construcții nu au autorizație de construire și sunt un adevărat pericol în ceea ce privește evacuare caz de incendiu”,

Agenții comercialiau fost notificați săptămâna trecută. Pentru desființare a fost afișată dispoziția primarului aseară, iar Metrorex a renunțat la dreptul de a își ridica singur construcțiile amplasate ilegal.

Aici în Ștefan cel Mare sunt 6, în Pipera încă 2 , la Obor nu este niciunul, la Piața Iancului mai sunt câteva, dar acolo avem un schimb birocratic între noi și Primăria Capitalei”a spus Radu Mihaiu.

Ultima oră
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)