Ciucă: Ministrul Boloş se va deplasa în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii privind PNRR

Ciucă: Ministrul Boloş se va deplasa în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii privind PNRR
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că a avut loc, luni, o şedinţă a Comitetului interministerial de coordonare a PNRR care a analizat stadiul implementării jaloanelor şi ţintelor asumate. Acesta a mai precizat că ministru Fondurilor Europene, Marcel Boloş se va deplasa la Bruxelles pentru a discuta detalii despre PNRR:

Ministrul Boloș va discuta la Bruxelles despre PNRR

„A fost o foarte bună oportunitate în care am putut să identificăm atât realizările, cât şi ceea ce avem de făcut în continuare. Avem o delegaţie pe care o va conduce domnul, astfel încât să putem să avem toate elementele clarificate şi să fim în măsură, aşa cum ne-am angajat, ca, până la finele lunii iunie, să pornim cele 57 de apeluri din 69 câte avem în portofoliu.

Ca atare, există mecanismele şi procedurile create, astfel încât să putem să accesăm aceste fonduri care, aşa cum spuneam, sunt o foarte bună şi mare oportunitate pentru noi să putem să continuăm să ne dezvoltăm aşa cum aşteaptă cetăţenii de la noi”, a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Nicolae Ciucă, despre investițiile în economia românească

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în cei 15 ani de apartenență la UE, România a beneficiat de investiții de 40 de miliarde de euro în economia națională:

„În cei 15 ani, cetățenii români au avut posibilitatea să se bucure de toate drepturile, să circule, să studieze, să muncească și să investească. Am beneficiat de investiții de peste 40 de miliarde de euro în economia națională și avem alte 80 de miliarde care trebuie să fie avizate și să ducă la dezvoltarea țării și reducerea decalajelor.

Am analizat stadiul implementării jaloanelor și țintelor din PNRR. Avem o delegație pe care o va conduce domnul ministru Boloș astfel încât să putem să avem toate elementele clarificate, astfel încât până la finele lunii iunie să pornim cele 57 de apeluri din 69 câte avem în portofoliu. Există mecanismele create astfel încât să accesăm aceste fonduri”, a spus premierul Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe