Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)

Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui spune despre ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, că le transmisese parlamentarilor înainte de războiul din Ucraina să stea „liniștiți” că România o să primească gaz prin Nord Stream 2. „Poate el era fan al Nord Stream 2, dar România era aliniată cu SUA, cu Europa de Vest și era împotriva acestui proiect”, a punctat el, sâmbătă, pe B1 TV.

Claudiu Năsui, pe B1 TV, despre situația din sectorul energiei

„Practic, ce se întâmplă este că statul român, și, mă rog, aici trebuie să o spunem, domnii Ciolacu și Ciucă, că ei conduc tot ce se întâmplă acum, nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntar, adică degeaba plafonezi prețuri și pui taxe de 100% pe marje și lucruri de genul acesta, gândidu-te că cineva o să vină cu bani de acasă ca să te ajute pe tine. Nimeni nu face asta!”, a declarat deputatul USR.

Referitor la speculanți, el a spus: „Speculanții aceia apar tocmai ca să exploateze niște viduri legislative de genul acesta și niște portițe care se lasă deschise special pentru ei. Am dat un pont presei acum ceva timp, haideți să vedem și noi care sunt companiile care au contracte bilaterale cu Hidroelectrica, cu Nuclearelectrica, cu CEO, aceștia sunt deja 60% din producția de energie electrică, și la ce prețuri”.

Întrebat despre ce companii este vorba, Claudiu Năsui a adăugat: „Păi, nu, aici chiar ar trebui o anchetă. Vă mai spun un lucru. Când te întreabă cineva unde e energia României, cine o ia și la ce preț, acolo este răspunsul, de acolo pleacă absolut toate problemele noastre și răspunsul la problemele noastre de multe ori”.

Claudiu Năsui spune că, înainte de războiul din Ucraina, Virgil Popescu dădea asigurări în Parlament că România o să primească gaz prin Nord Stream 2, cu toate că poziția oficială a țării noastre era de opoziție față de proiect.

„Acum un an, înainte să înceapă războiul în Ucraina, domnul Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost chemat de către noi, de către USR, în Parlament, pentru o moțiune simplă împotriva sa, pentru că problemele din energie au început dinaintea războiului din Ucraina, războiul din Ucraina doar le-a agravat – și aici putem intra și în de ce, politica verde europeană (…) care are masiv contribuția ei”, susține parlamentarul USR.

„Și a fost întrebat inclusiv de interconectorul Grecia – Bulgaria, și ce ne-a spus domnul Virgil Popescu înainte de război, că să stăm liniștiți, că nu este o problemă lucrul acesta, pentru că oricum vine Nord Stream 2 și o să ne vină gaz pe acolo. Poziția oficială a României, pe care domnul Virgil Popescu altminteri, fiind membru în Guvern, ar trebui să o respecte măcar, poate nu e de acord el cu ea, poate el era fan al Nord Stream 2, dar România era aliniată cu SUA, cu Europa de Vest și era împotriva acestui proiect. El ne-a spus asta în Parlament atunci, înainte de război”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:04 - Vor fi mai multe străzi cu sens unic în București: de când intră în vigoare
14:02 - Kremlinul confirmă planurile de a crea o „uniune triplă a gazelor”. Încă două țări se alătură lui Putin
13:54 - Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022: Partidele Spaniei şi Germaniei NU mai sunt transmise de TVR 1
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil
13:13 - Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic România – SUA e la cel mai înalt nivel / Antony Blinken: SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției (VIDEO)