Clotilde Armand: Nicușor Dan este un om de neclintit. Se vor găsi mulți care cred că dețin adevărul absolut pe tema ideologiei, îi poftesc să-și creeze un partid

Clotilde Armand: Nicușor Dan este un om de neclintit. Se vor găsi mulți care cred că dețin adevărul absolut pe tema ideologiei, îi poftesc să-și creeze un partid
Foto: facebook.com/clotildearmand.ro

Clotilde Armand, membră a Biroul Național al USR, a postat pe Facebook un mesaj de susținere pentru Nicușor Dan în contextul în care acesta și-a anunțat demisia din USR.

Armand precizează că în momentul în care s-a alăturat USB și USR a crezut în aceste proiecte tocmai pentru că nimeni nu era obligat să adopte o anumită ideologie și subliniază că ”buna guvernare nu mai depinde de o ideologie politică clasică”.

”Îl cunosc pe Nicuşor Dan de 20 de ani. Când Nicuşor a trecut la un alt nivel şi simțea nevoia de o implicare substanţială pentru transformarea Primăriei Bucureşti și a României, i-am spus că sunt gata să renunţ la job-ul meu pentru a lua parte la proiectul lui de administrare profesionistă şi cinstită: Uniunii Salvaţi Bucureştiul și Uniunea Salvați România.

Am crezut în proiectul lui pentru că este un om care nu a făcut niciodată vreun compromis, a renunțat la cariera de matematician și-a dedicat ani de zile toată energia lui pentru a schimba în bine societatea românească. Am crezut în acest proiect pentru că nimeni nu era obligat să adopte o ideologie, nimeni nu era obligat să se pronunțe pe chestiuni intime, să voteze fiecare aşa cum îi dictează conştiinţa şi opţiunea lui ideologică.

Știu, se vor găsi mulți care cred că dețin adevărul absolut pe subiectul acesta și pe tema ideologiei, îi poftesc să-și creeze un partid, să devină consilieri și parlamentari după care mai discutăm. Buna guvernare nu mai depinde de o ideologie politică clasică. Să privim la clasa politică din România: lideri politici fără nici o înzestrare care dețin funcții de decizie importante în stat, condamnați penali care conduc partide, un fost șef de stat care atacă neobosit justiția și plagiatori care se consideră mari intelectuali, toți se declară oameni cu ideologii politice. Timp de 27 de ani au guvernat țara cu aceste false teme și vă întreb: ce au servit în afară de interesele lor transpartinice?

Calitatea lui Nicușor Dan este aceea de a fi un om de neclintit. Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunțe, să stea neclintit! Nicușor Dan, trebuie să continuăm împreună!”, a scris Clătilde Armand pe Facebook.

Nicușor Dan a anunțat joi că va susține o conferință de presă la ora 14, pentru a explica decizia sa de a demisiona din USR.