Codrin Ştefănescu, noi acuzaţii: „Băsescu mi-a recunoscut că pesediştii l-au dat pe tavă pe Năstase”

Codrin Ştefănescu, noi acuzaţii: Băsescu mi-a recunoscut că pesediştii l-au dat pe tavă pe Năstase

Codrin Ştefănescu continuă seria acuzaţiilor chiar la adresa colegilor şi partidului din care face parte. Acesta a relatat cum fostul preşedinte Traian Băsescu i-ar fi recunoscut personal că Adrian Năstase a fost arestat după ce „a fost dat pe tavă” chiar de către membrii PSD.

„În 2016, am avut prima şi singura discuţie cu Traian Băsescu, în contextul în care se purtau negocieri pentru majorităţi în Consiliile Judeţene. Traian Băsescu mi-a reproşat că l-am înjurat şi am spus că e răul absolut, creatorul sistemului toxic. De ce ai lansat aceste teorii, m-a întrebat Băsescu? I-am raspuns că nu-l iert pentru arestarea lui Adrian Nastase. El mi-a replicat: întreabă-i pe ai tăi din PSD. L-au dat pe tavă. Ei au decis acest lucru, mi-a spus Băsescu”, a dezvăluit Codrin Ştefănescu într-un interviu pentru DCNews.

Acesta a continuat prin a acuza că odată cu Adrian Năstase s-a deschis „Cutia Pandorei”, iar „Noua Securitate” a putut merge mai departe cu „lista neagră”.

„Arestarea lui Adrian Năstase a deschis Cutia Pandorei şi a permis Sistemului să realizeze şi să pună în aplicare ce aveau în plan cu lista neagră. Asta era premisă: dacă poate fi arestat fostul prim ministru, omul care ne-a dus în NATO şi a încheiat negocierile cu UE, atunci poate fi ridicat oricine ne stă în cale. Bun, ce nu am ştiut a fost că lista neagră era negociată cu colegi de-ai noştri, din PSD. Şi eu, şi Vanghelie, şi Olguţa şi Şerban Nicolae şi mulţi alţii am înţeles ca aceste arestări care se pregăteau atunci erau menite să destructureze partidul. Auzisem zvonuri că în PSD sunt acoperiţi, că se încearcă înlocuirea preşedinţilor de CJ, a primarilor, cu aceşti acoperiţi, cu apropiaţi ai Sistemului.

Nu am avut acces la informaţii privind mesele, sindrofiile la care negociau cu ai noştri înlocuirea unor actori politici cu alţii, prin arestarea curaţilor şi promovarea infiltraţilor”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Acesta a continuat prin a acuza că în PSD cine critică conducere sau pune întrebări despre „binom” este arestat.

„În ultimii ani de zile în PSD au circulat două teorii: cine critică conducerea sau pune întrebări incomode vis-a-vis de colaborarea cu Binomul, sfârşeste prin a avea dosar sau a fi arestat; cei anchetaţi şi schimbaţi urmează să fie înlocuiţi cu oameni din PSD susţinuţi de Sistem. L-am intrebat pe Ponta, în 2015, despre acest lucru. Mi-a răspuns că este o teorie falsă. Cum, Victore, când cad unul după altul? Mi-a spus că sunt eu virusat, şi îmi toarnă în minte otravă Liviu Dragnea”, a declarat Codrin Ştefănescu.

În continuare, Ştefănescu susţine că atunci când Ponta i-a propus să fie ministrul, Liviu Dragnea i-a cerut să refuze.

„Pe de altă parte, Liviu Dragnea, cu care ţineam foarte aproape, simţind amândoi pericolul pentru partid şi că ne suflă în ceafă noua Securitate, mă ruga des să nu mă expun prea mult. Şi să fiu vigilent în ceea ce priveşte prieteniile, relaţiile, discuţiile, că simte că amândoi suntem pe lista neagră. Când, în 2015, Ponta m-a rugat să intru în Guvern şi am refuzat, Dragnea a răsuflat uşurat. Mi-a zis că am luat o decizie foarte bună în condiţiile în care simte că dacă acceptam urma să mi se însceneze ceva”, a adăugat Codrin Ştefanescu.

În încheiere, acesta a lansat un atac la Dragnea susţinând că a participat la mese informale la care se punea la cale distrugerea PSD.

„Punând cap la cap toate aceste lucruri şi multe discuţii cu colegii, rezultă un singur lucru. În toţi aceşti ani, în care unii chiar se băteau cu sistemul şi erau supuşi unor presiuni, inclusiv legate de familie, la vârful partidului unii colegi de-ai noştri se întâlneau în mod regulat la mese informale…în aceste întâlniri ilegale puneau la cale inclusiv destructurarea PSD prin arestarea liderilor. Ce s-a spus până astăzi este doar o fărâmă de adevăr şi mi-e teamă că, atunci când se va afla tot, va fi extrem de dificil pentru noi, ca partid, să explicăm sutelor de mii de membri şi milioanelor de votanţi care au fost alături de noi în lupta cu Sistemul lui Băsescu”, a conchis Codrin Ştefănescu.