Comisia juridică a Camerei are termen până luni pentru raportul în cazul deputatului Ioan Adam

Comisia juridică a Camerei are termen până luni pentru raportul în cazul deputatului Ioan Adam

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis ca membrii Comisie juridice să facă până lunea viitoare raportul în privința cererii de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam.

Plenul Camerei urmează să fie convocat imediat ce sosește raportul, a anunțat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

Acesta a mai spus că a fost dat acest termen deoarece avocații lui Adam au spus că este un dosar voluminos și au invocat necesitatea ca solicitarea de arestare să vină doar pe numele lui Adam, întrucât în prezent este și numele lui Viorel Hrebenciuc.

„Avocaţii au avut o solicitare că este un dosar voluminos. Adresa se referea la 2 persoane. În acest moment, Parlamentul, ca nu cumva să creeze un viciu de procedură, a considerat totuşi ca solicitarea să vină numai pentru deptatul Adam, mai ales că avocaţii domnului Adam au invocat acest lucru”, a explicat Ciolacu, citat de Mediafax.

Marţi, Comisia juridică a amânat decizia privindu-l pe deputatul PSD Ioan Adam, urmând ca Biroul Permanent al Camerei să stabilească noul termen.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, din motive procedurale, PSD invocând faptul că demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament nu fusese primită la comisie și încă nu este efectivă.