Congresul PC: Vasile Nistor, ales preşedinte executiv. Florea Damian, noul secretar general

Congresul PC: Vasile Nistor, ales preşedinte executiv. Florea Damian, noul secretar general
Foto: qmagazine.ro

În cadrul ședinței Congresul PC de duminică, senatorul Vasile Nistor, a fost ales președinte executiv al partidului, cu 5971 voturi pentru şi 311 împotrivă, în timp ce Florea Damian a fost numit secretar-general al PC, cu 6002 voturi pentru şi 280 împotrivă. Florea Damian a îndeplinit până acum această funcţie interimar, în timp ce Vasile Nistor a venit recent la conservatori din PDL.

Vasile Nistor a declarat, după vot, că îşi cere iertare cetăţenilor care au suferit de pe urma voturilor sale în calitate de membru al PDL.

La Congresul PC de duminică au participat 6320 de delegaţi.

Ultima oră
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)