Corina Crețu: Mă aștept ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare largă la vot

Corina Crețu: Mă aștept ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare largă la vot

Comisarul european Corina Crețu a declarat în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale că se așteaptă ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare cât mai largă la vot la alegerile prezidențiale, informează Agerpres.

„Mă aștept ca România să-și exprime opțiunea pro-europeană printr-o participare cât mai largă la vot. Eu însămi am să merg să votez duminică dimineață, înainte de a decola spre Bruxelles. Așteptările cetățenilor europeni sunt foarte mari. Venim după o criză economică și socială care a lăsat răni adânci. Ele nu se pot vindeca peste noapte. Trebuie să folosim toate instrumentele și resursele existente la nivelul Uniunii, dar și pe cele aflate la îndemâna statelor membre, pentru a relansa creșterea economică și pentru a reduce inegalitățile dintre Estul și Vestul continentului”, a afirmat Corina Crețu într-un comunicat.

De asemenea, Corina Crețu a precizat că, în calitatea sa de comisar european, este pregătită să lucreze „cu toți cei care vor fi aleși de români să îi reprezinte în viitorii ani”.

Tags: