Crin Antonescu: România trebuie să facă mai puţină figuraţie în Uniunea Europeană. Salut eforturile lui Barroso și Ponta

Crin Antonescu: România trebuie să facă mai puţină figuraţie în Uniunea Europeană. Salut eforturile lui Barroso și Ponta

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că România are o problemă căreia va trebui să-i dea soluţii cât mai curând pentru a face mai puţină figuraţie în Uniunea Europeană.

„Avem un Guvern care încearcă să facă nişte lucruri şi în sprijinul căruia mă pronunţ categoric ca preşedinte interima.  România are în fond o problemă mai mare, căreia va trebui să-i dea soluţii cât mai curând, şi anume de a face mai puţină figuraţie în Uniunea Europeană. Cert este că trebuie să reafirmăm încă o dată, împotriva celor care vor să sperie cetăţenii României. România nu este şi nu va fi izolată. Va fi o ţară din ce în ce mai europeană, din ce în ce mai conecatată la mecanismele europene”, a declarat Antonescu.

Acesta a precizat că este de acord cu cele specificate în raportul MCV prezentat de Comisia Europeană, precizând că are și unele aspecte asupra cărora își meține propriul punct de vedere.

„În acest raport, Comisia Europeană şi preşedintele CE reafirmă în mod explicit nişte valori cu care suntem cu toţii, categoric, de acord. Este în deplină concordanţă cu ceea ce credem noi toţi aici în România, majoritate, opoziţiei, guvern, preşedinte. Există o serie de evaluări în care părerile rămân împărţite şi în această zonă îmi păstrez evaluările pe le-am formulat”, a mai spus Antonescu.

Șeful statului a ținut să-i felicite pe Jose Manuel Barroso și pe premierul Victor Ponta.

„Eu salut efortul pe care președintele CE l-a făcut în mod evident prin raportul pe care l-a prezntat astăzi și salut efortul pe care l-a făcut primul ministru al României care a dat consistență acestui dialog esențial”, a mai spus Antonescu.

Antonescu: România să facă mai puțină figurație în UE

Embed: " />

Antonescu se implică în campania referendumului

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21701').select();" id="embed_text_21701" />