Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”

Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus
Foto: Cristian Bușoi / Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat vineri seara în emisiunea Talk B1 cu Aneta Sîngeorzan că perspectiva adoptării și în România a unor restricții pentru cei nevaccinați nu reprezintă o noutate. Aceasta ar fi abordarea urmată de tot mai multe state.  Pe de altă parte, acesta a subliniat că trebuie porinită o campanie pozitivă în primul rând:

“O astfel de inițiativă nu are nicio premieră la nivel european. Ați amintit exemplul Franței. Sunt discuții și în alte țări europene. Atât personalul medical cât și personalul didactic se află în prima linie și se află în contact cu foarte mulți alți cetățeni.

Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus. Cel puțin în cazul personalului medical, se adresează unui public avizat. Cei din personalul medical pot înțelege foarte ușor și li se pot demonta foarte ușor  campaniile de fake news. Eu aș merge și pe recompense: zile libere, poate alt gen de recompense pentru ca atât personalul medical, cât și personalul didactic de bunp voie să se vaccineze în număr cât mai mare.

Părerea specialiștiloreste aceea că doar vaccinarea poate domoli, poate scădea la minimum posibil valul 4 de infectare cu varianta Delta, foarte contagioasă și care, cel puțin în cazul persoanelor nevaccinate pot suferi consecințe foarte serioase”, a declarat Cristian Bușoi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat