Cristian Diaconescu (PMP): Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foișor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarități decizionale care depășește orice limită

Cristian Diaconescu (PMP): Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foișor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarități decizionale care depășește orice limită
foto: captură video PMP TV

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a criticat aspru decizia de evacuarea peste 100 de pacienți de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, care a fost transformat în spital suport Covid fără ca aparținătorii să fie înștiințați în timp util. „Nu așa arată o țară civilizată”, a subliniat fostul ministru.

Cristian Diaconescu (PMP), despre evacuarea pacienților de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, transformat în spital suport Covid

„Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită.Nu au importanţă scopul, oportunitatea, argumentaţia de genul «de fapt, intenţia era bună dar a ieşit prost». Ce a văzut o ţară întreagă a fost un tablou sinistru, oameni derutaţi, speriaţi, în imposibilitatea de a se mişca, evident suferinzi, mulţi jandarmi care nu prea înțelegeau – normal – pe cine trebuie să apere de cine – şiruri de maşini particulare din care ţâşneau oameni trişti, aparţinătorii având drept unic scop să-şi înghesuie rudele în maşini, oriunde se putea pentru a-i scoate mai repede din frig. Oamenii fugeau pentru că «s-a dat dispoziţie, de sus, să fie evacuaţi»”, a scris Cristian Diaconescu, sâmbătă, pe Facebook.

Președintele PMP a subliniat că „nu contează cine sau ce ordine a dat”, pentru că „problema este mult mai profundă și ține de sistemul de reacții în situații de criză”.

„NU contează cine sau ce ordine a dat sau ce plan a stat la baza acestor acţiuni. Problema este mult mai profundă şi ţine de sistemul de reacţie în situaţii de criză. NU are importanţă că pe lanţul de decizie unii au gândit bine şi alţii au gândit prost. NU contează politica. Nişte cetăţeni, cu drept de decizie, au operaţionalizat nişte măsuri privind alți oameni care NU SE PUTEAU APĂRA”, a adăugat Cristian Diaconescu.

El s-a arătat de părere că „actualilor guvernanți și decidenți ai statului român le lipsește omenia”.

„NU aşa arată o ţară civilizată. Încăierarea pe argumente şi pasarea vinovăţiei nu poate fi decât expresia tristă a incapacităţii unor oameni care hotărăsc în nişte instituţii și care sunt lipsiţi de profesionalism dar mai ales de empatie, într-o situaţie de criză.Pur şi simplu aceşti oameni nu înţeleg ce se aşteaptă de la ei, cum ar trebui să se poarte cu semenii lor, într-un moment dificil. Atât. Este o realitate de fapt, într-o Românie exasperată în care oamenii au ajuns să se teamă de protecţia statului mai mult decât de propria boală.Din păcate actualilor guvernanți și decidenți ai statulului român le lipsește OMENIA.NU AȘA SE CONDUCE UN STAT ÎN SITUAȚIE DE CRIZĂ”, a mai declarat fostul ministru Cristian Diaconescu, președintele PMP.

Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte…

Publicată de Cristian Diaconescu peVineri, 9 aprilie 2021

Ultima oră
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”