Cristian Ghinea: Apelul meu către PSD este că săptămâna viitoare trebuie să avem PNRR ratificat în Parlament

Cristian Ghinea: Apelul meu către PSD este că săptămâna viitoare trebuie să avem PNRR ratificat în Parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, face un apel la PSD ca Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie aprobat în Parlament săptămâna viitoare.

Cristian Ghinea, despre PNRR:Din partea PSD nu am văzut comentarii la obiect pe conţinutul planului

Oficialul guvernamental spune că așteaptă să vadă concluziile discuțiilor pe care premierul Florin Cîțu le va purta cu președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Aştept să văd rezultatul convorbirilor dintre premierul Cîţu şi domnul Ciolacu. Din partea PSD nu am văzut comentarii la obiect pe conţinutul planului, am văzut un comentariu că ar trebui să dăm 10% pentru Educaţie, se întâmplă deja, dăm 20% pentru Educaţie, deci s-a îndeplinit cererea PSD. Dacă mai sunt şi alte cereri, le discutăm concret”, a spus Cristian Ghinea, luni seară, la TVR.

În acest context, ministrul le-a amintit celor de la PSD că PNRR trebuie ratificat în Parlament în cursul acestei luni.

„Însă apelul meu către PSD este că săptămâna viitoare trebuie să avem ratificat în Parlament pentru că altfel ţinem în loc posibilitatea Comisiei Europene de a se împrumuta în runda din iunie. Deci Comisia Europeană vrea să iasă pe piaţă să se împrumute pentru a finanţa aceste planuri în iunie şi dacă nu ratificăm în cursul lunii mai facem această încurcătură nenecesară”, a mai spus Cristian Ghinea.

Premierul Florin Cîțu a precizat luni, că se va întâlni cu liderul social-democrat, Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR.

”Am vorbit la telefon cuMarcel Ciolacusăptămâna trecută și ne vom vedea, sper, cred că săptămâna aceasta, la Guvern. Îi fac o invitație oficială, să discutăm puțin pe temaPNRR. (…) Nu m-am răzgândit, am luat decizia să ne vedem. Încă nu este pus în agendă acest lucru, depinde și de problemele domnului Ciolacu, vom discuta, dacă se poate, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”, a spus Florin Cîțu.