Cristian Ghinea îl acuză pe Adrian Câciu că „umblă cu metoda Maimuța la buget”: „Cifrele bugetare sunt raportate fals, economia nu se conduce cu pulanul”

Cristian Ghinea îl acuză pe Adrian Câciu că „umblă cu metoda Maimuța la buget”: „Cifrele bugetare sunt raportate fals, economia nu se conduce cu pulanul”
Foto: Facebook @ Cristian Ghinea

Fostul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea, l-a acuzat pe actualul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, că „umblă cu metoda Maimuța la buget, ca să spoiască cifrele”, arată un articol de opinie publicat pe Digi24.ro.

Cristian Ghinea îl acuză pe Adrian Câciu că „ne face cu Maimuța”

„Pe vremuri, taximetriștii ne făceau cu metoda «maimuța». Aveau un buton pe care apăsau ca să înregistreze kilometri în plus. E cam ce face Adrian Câciu cu cifrele pe buget. După ce i-a considerat «babuini» pe antreprenori, acum umblă cu metoda Maimuța la buget, ca să spoiască cifrele (…). Maimuța se ascunde în ceea ce NU se raportează. Și nu se raportează multe miliarde. Foarte multe. Care vor trebui raportate totuși la final de an. Când va fi degringoladă la deficit”, susține Cristian Ghinea.

Fostul ministru al fondurilor europene susține că bilanțul intermediar pe care l-a prezentat Adrian Câciu nu include „țeapa cu concediile medicale”, „țeapa cu TVA-ul” și „dobânda pe prostia PSD”

„CEL MAI GRAV: țeapa enormă cu plafonarea. 40 de miliarde de lei pentru plafonarea de la energie lipsesc din acest bilanț de moment.
Acesta este costul estimat de ANRE al plafonării prețurilor la energiei. Țineți minte cum au venit cu soluția minune: PLAFONARE. Cuvântul magic. Găsiseră socialiștii cu epoleți mărgica magică: au oprit prețurile în loc. Am zis atunci că e o bombă bugetară de nivel nuclear. Exact asta este.

USR a propus soluția de bun-simț, scăderea taxării la energie: niște lei pe care statul nu îi mai ia, omul simte imediat efectul, companiile știu la ce să se aștepte. Ei, nu! Securiștii nu gândesc așa simplu, cu libertate și claritate. Securiștii vor să aibă butonul la ei, să dea ei din pix, când și cui vor, că nu dau de la ei, ci tot de la noi. Nu contează că nu are sens economic și e bombă bugetară, important e butonul, unde e butonul.

Deci Statul a zis: companiilor, voi vindeți cu prețul X și vă dăm noi de la buget ce bani nu luați de la populație. Cum nu există prânz gratis, așa nu există mărgică magică. Gândirea mistică a PSD-PNL dă cu capul în zidul realității.

Datorii neplătite de 40 de miliarde de lei”, a adăugat Cristian Ghinea.

El susține că „ori Guvernul plătește miliardele, cum a promis, ori ne trezim cu falimente în lanț. Fix ce ne lipsește în mijlocul unei crize energetice de proporții”.

„Domnul Câciu ne lucrează cu Maimuța la două capete: «uită» să arate cheltuielile cu plafonarea, cele 40 de miliarde, deși le datorează acești bani furnizorilor, dar nu uită și se îndestulează cu veniturile din inflație, mai ales din prețurile mari la… energie: TVA la electricitate și gaze, redevențe, taxe speciale pe energie, dividende de la companiile energetice de stat. Deci domnul Câciu manipulează cifrele, cele de deficit: arată veniturile, dar nu și cheltuielile, ascunde datoriile. Cam așa a intrat Grecia în probleme: arătând cifre măsluite”, a continuat Cristian Ghinea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:26 - Kievul spune că există emnale că Moscova pregătește o nouă ofensivă. Probabilitatea repetării scenariului din februarie 2022
10:25 - Bancnotele euro care vor dispărea din circulație după ce autoritățile au constatat că sunt uşor de falsificat
10:20 - Argentina, devenită „noul Miami” al rușilor: zilnic vin cel puțin 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște. De ce se întâmplă asta
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta