Cristian Vasilcoiu susține că Ștefan Voinea, consilierul ministrului Vlad Voiculescu, e nepotul unui colonel din Securitate

Cristian Vasilcoiu susține că Ștefan Voinea, consilierul ministrului Vlad Voiculescu, e nepotul unui colonel din Securitate
Foto: Cristian Vasilcoiu / Facebook

Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Liei Olguța Vasilescu și fostul consultant al PSD, îl acuză pe Ștefan Voinea, consilier al lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, că e nepotul unui colonel din Securitate.

Cristian Vasilcoiu, acuzații la adresa lui Ștefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu

Pornind de la un articol ziuanews.ro despre o rețea care ar controla în acest moment Ministerul Sănătății, Vasilcoiu a scris pe Facebook: „Știți ce au în comun ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și consilierul său Ștefan Voinea!? Tatăl lui Vlăduț a fost turnător la Securitatea comunistă, iar bunicul lui «Pantalonaș» a fost colonel în aceeași Securitate!”

„Că tot vorbește beizadeaua familiei Voinea de ”sistem”! Scrie în acest articol, din ianuarie 2021, în care mai scrie și cum a fost săltat ”Pantalonaș” și cine l-a făcut scăpat de pușcărie! P.S.: Voineo, pe ziariști nu îi mai dai în judecată!?”, a mai scris Cristian Vasilcoiu.

Potrivit ziuanews.ro, Ștefan-Adrian Voinea ar fi nepotul lui „Adrian Voinea, de la Calafat, colonel de Securitate și secretarul organizației PCR”. Site-ul mai citează apoi zvonuri potrivit cărora „în anii 2002-2003 acesta ar fi fost chiar reținut pe baza unor suspiciuni de utilizare de carduri false, acuzații de care ar fi scăpat sprijinindu-se pe poziția foarte influentă a tatălui său”.

Vlad Voiculescu ar intenționa să promoveze o Ordonanță de Urgență prin care să fie alocați bani de la buget în campania de comunicare privind vaccinarea anti-COVID-19.

„Surse guvernamentale vorbesc despre circa 200 de milioane de lei, care vor fi puși la dispoziția unor agenții de relații publice, care ar urma să aloce 3% în scopuri de producție de materiale, iar restul să cumpere spațiu publicitar”, se mai arată în articolul ziuanews.ro, asta în condțiile în care, mai precizează site-ul, familia Voinea e puternic implicată în mass-media, controlând mai multe firme.