Cristoiu: Nițu și Oprea sunt produsele unor grupuri de interese. Asistăm la operațiunea ”destrămarea UNPR” și instincul îmi spune că Uniunea nu se mai salvează (VIDEO)

Cristoiu: Nițu și Oprea sunt produsele unor grupuri de interese. Asistăm la operațiunea ”destrămarea UNPR” și instincul îmi spune că Uniunea nu se mai salvează (VIDEO)

Faptul că, inițial, Tiberiu Nițu a susținut că nu demisionează din funcția de Procuror General, arată că acesta avea garanții că nu i se va cere demisia, a susținut Ion Cristoiu, într-o intervenție telefonică în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV.

Jurnalistul a susținut că există mai multe ”ciudățenii” în legătură cu demisia lui Nițu și că acesta, asemenea lui Gabriel Oprea, sunt produsele anumitor grupuri de interese.

Am scris într-una din 2013 când a fost numit: a avut acea mare problemă cu certificatul de revoluționar obținut printr-o declarație în fals. El era soldat în termen în 22-23 decembrie, nu a fost rănit. Trăgeau niște păcănele de dincolo, a tras și el, apoi a dat o declarație în baza căreia a luat certificatul de revoluționar și în baza lui și-a luat un pământ.

Băsescu a avut corectitudinea de a spune că a fost un aranjament scoaterea lui Nițu. Nu e o victorie a presei. În cazul Nițu sunt trei ciudățenii. DNA e un departament al Ministerului Public, deci e un fel de departament al FBI. Totuși, departamentul ăsta îl dă în gât pe procurorul general. Ceva nu e în regulă. Hai că la Bica am înțeles…

A doua ciudățenie: a demisionat abia azi. Dacă era vorba de o demisie de onoare și la o presiune, o făcea de-a doua zi. Explicația mea este că Nițu și Oprea sunt produsele unor grupuri de interese. Faptul că Nițu a refuzat inițial (să demisioneze) arată că avea garanția că nu se va cere demisia sa. Poate că celălalt grup a învins pentru că acțiunea face parte din operațiunea ”destrămarea UNPR”. Oprea s-a bazat foarte mult în fața partidului pe relațiile sale.

În plus, Nițu a demisionat chiar azi, când se negocia protocolul UNPR-PSD. Chestiunea încarcă mai mult imaginea lui Oprea pentru demisia sa din fruntea UNPR”, a explicat Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre demisia lui Tiberiu Nițu

#DIRECT_ONE_prk9bt#

Întrebat în legătură cu șansele pe care le mai are politicianul Gabriel Oprea, Ion Cristoiu a susținut că nici UNPR în ansamblul său nu mai are vreo șansă.

Instinctul meu îmi spune că UNPR nu se mai salvează. Măcar Kovesi a avut grijă să iasă ea la bătaie, Nițu nu a ieșit pentru că era pus de niște grupuri și avea încredințarea că nu i se va întâmpla nimic. Așa a fost și cu Oprea. Acum a rămas fără piedestal și nu are cum (să reziste).

Este o operațiune de a scăpa de acest partid. Dacă pleacă Oprea, nu mai rămân acolo grupuri și se vor duce unii la Băsecu, unii la PSD, unii la PNL. Nu cred că se va sfârși cu ridicarea imunității.

Se vor face presiuni extraordinare pentru a-și da demisia din fruntea UNPR”, a susținut jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe