Cristoiu: Vom vorbi de cinstea demnitarilor acestui guvern de la jumătatea anului, când au trecut prin toate tentațiile (VIDEO)

Cristoiu: Vom vorbi de cinstea demnitarilor acestui guvern de la jumătatea anului, când au trecut prin toate tentațiile (VIDEO)

Despre cinstea de care dau sau nu dovadă membrii actualului guvern se poate vorbi abia de la jumătatea anului, după ce vor fi trecut prin toate tentațiile, a susținut Ion Cristoiu în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV.

Acesta a vorbit și despre obsesia românilor de a avea case cât mai mari, referindu-se la scandalul în care doi dintre membri guvernului sunt acuzați că au primit case de la RAAPPS în Capitală, deși, potrivit declarațiilor de avere, ei au deja locuințe în București (Detalii AICI)

”Problema este următoarea: toți oamenii aceștia din guvern sunt pricopsiți. E greu de imaginat că un om care are un milion în cont mai cere casă de la RAAPPS. Stă la Intercontinental sau închiriază sau își cumpără o casă. Nu mai spun de cei care au. Aici iar este un mare abuz la care presa tace.

Acest guvern, dacă era PSD, nu eram atent. Dacă era guvern PNL… , dar ne-a fost vârât pe gât unora ca unul din guvernele de excepție: ”a venit guvernul de tehnocrați, s-a terminat cu tot ce știam!” . Eu îl raportez la ce mi s-a prezentat înainte.

Dacă venea domnul Iohannis și spunea ”avem o criză politică, nimeni nu vrea să preia puterea și am găsit cu chiu cu vai pe domnul Cioloș, pe doamna Pană și încercăm un an să ținem țara asta”…. Nu. Ni s-a prezentat ca un guvern unic.

Nimic nu e mai nătâng decât criteriile de integritate aplicate trecutului. Un om e cinsitit câtă vreme a trecut prin experiența tentației de a fi necinstit. Oamenii ăștia din guvern nu au avut până acum tentația. Nu au trecut prin tentația de stat. Acum ești ministru cinstit și vine butoiul cu miere. Prima tentatie a apărut: casele!

E chiar o chestie de meditat. Avem în fibra noastră națională două probleme: să mâncăm și asta cu casele. Toți au obsesia caselor, care trebuie să fie cât mai castele, beton, cazemate și poarta aia…

Vom vorbi de cinstea demnitarilor acestui guvern de la jumătatea anului, când au trecut prin toate tentațiile”, a afirmat Cristoiu.

Cristoiu: Vom vorbi de cinstea demnitarilor acestui guvern de la jumătatea anului, când au trecut prin toate tentațiile

#DIRECT_ONE_qh67pp#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)