Cseke Attila, despre bugetul Ministerului Dezvoltării: Vom începe în jurul cifrei de 7 miliarde şi cu speranţa ca în vară, dacă investiţiile merg bine, să creştem această sumă

Cseke Attila, despre bugetul Ministerului Dezvoltării: Vom începe în jurul cifrei de 7 miliarde şi cu speranţa ca în vară, dacă investiţiile merg bine, să creştem această sumă
Foto: gov.ro

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attilia, a vorbit, la Digi 24, despre bugetul Ministerului Dezvoltării. Ministrul a spus că”anul acesta vom începe în jurul cifrei de 7 miliarde şi cu speranţa ca în vară, dacă investiţiile merg bine(…), să creştem această sumă.”

„Pe partea Ministerului Dezvoltării, cea mai importantă parte, dar nu numai, pentru că nu aş neglija partea de reglementări şi pe administraţie, şi pe lucrări publice, este partea de investiţii. Şi aici bugetul nu va fi mai mic decât anul trecut, cu posibilitatea în vară, la rectificare, dacă ministerul se mişcă bine – şi eu cred că ne vom mişca bine la investiţii, avem foarte multe proiecte – să mai obţinem suplimentări de sume. Eu sunt optimist, nu sunt pesimist nici de felul meu, dar în acest Guvern chiar sunt optimist”, a declarat acesta, la Digi 24, potrivit news.ro.

„Anul trecut, bugetul Ministerului Dezvoltării a început undeva la 5 miliarde şi s-a finalizat aproape la 9 miliarde la sfârşitul anului. Anul acesta vom începe în jurul cifrei de 7 miliarde şi cu speranţa ca în vară, dacă investiţiile merg bine – şi eu cred că vor merge bine, pentru că sunt o prioritate pentru Guvern – să creştem această sumă. Deci eu sunt optimist. Dacă va exista capacitate financiară, eu cred că putem să ajungem peste 9 miliarde”, a mai spus el.

Legat de drumurile de interes local şi judeţean sunt peste 2.000 de proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii şi ar fi nevoie de bugetul pe trei ani pentru ca acestea să fie finanţate toate.

Ludovic Orban: „Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem”

Întrebat care sunt ministerele care vor primi cei mai mulți bani anul acesta, Orban a răspuns:„Noi am discutat la nivelul coaliției pilonii importanți ai construcției bugetare. În ceea ce privește alocarea resurselor financiare către diferite ministere, către diferiți ordonatori de credite, asta e o chestiune care ține de dezbaterea în Guvern, de analizele care sunt formulate Ministerul Finanțelor, de premier privitor la proiectele de buget care au fost propuse de fiecare ordonator de credite în parte”.

„Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile și să utilizeze eficient resursele pe care le are la dispoziție și, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor euopene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare”,a mai spus Orban.

Chestionat în legătură cu nemulțumirile privind bugetul care ar exista chiar la Ministerul Sănătății, minister extrem de greu în această perioadă de pandemie, liderul liberalilor a răspuns:„Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că, în primul rând, eu vă stau la dispoziție pentru declarații după ce proiectul va fi adoptat de Guvern și transmis spre dezbatere Parlamentului”.

„Dvs. îmi vorbiți de nemulțumiri doar la miniștrii uneia dintre formațiuniu (USR-PLUS – n.r.). Eu sunt convins că fiecare ministru și-a dorit un buget mai mare, dar fiecare ministru trebuie să înțeleagă că trebuie să acțioenze în cadrul bugetar rațional care e proiectat în baza angajamentelor și obiectivelor pe care le avem”,a mai spusLudovic Orban.

Tags: