CTP, despre propunerea lui Nicolae Ciucă premier: „Un război sinistru câștigat de Iohannis cu Orban și cu cetățenii români. A reușit să controleze PNL-ul”

CTP, despre propunerea lui Nicolae Ciucă premier: „Un război sinistru câștigat de Iohannis cu Orban și cu cetățenii români. A reușit să controleze PNL-ul
Președintele Klaus Iohannis, la Congresul PNL, în care și-a exprimat susținerea față de Florin Cîțu / Foto: captură YouTube / Administrația Prezidențială

CTP a lansat o nouă serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. Oficialul de la Cotroceni este pus la zid de către gazetar, potrivit căruia criza politică și sanitară reprezintă exclusiv vina lui Iohannis, care a reușit să controleze PNL-ul, prin îndepărtarea lui Ludovic Orban.

Prin victoria în fața lui Orban, respectiv controlul lui Cîțu și a partidului, Klaus Iohannis a intrat într-un război cu românii, în cele din urmă, crede CTP.

„Acest război meschin și sinistru câștigat de președinte în raport cu PNL și cu guvernul a dus și la un război câștigat de președinte cu cetățenii. Cu populația României. L-a câștigat și pe acesta pentru că de la politicienii aflați la putere, în frunte cu Klaus Iohannis, n-a murit nimeni. În vreme ce dintre cetățeni au murit și mor cu miile. Acesta este prețul.

De aceea am spus că este varianta cea mai sinistră. În toate aceste luni președintele a avut în cap asta: controlul partidului și controlul guvernului de către el. În rest, ce se alege de oameni, câți mor, nu contează”, a declarat CTP, pentru Digi24.

CTP: „Este vorba de războiul președintelui Iohannis cu PNL. Tot ce-am văzut s-a petrecut pentru că domnul Iohannis nu avea controlul partidului. Și a vrut să-l aibă”

Propunerea lui Nicolae Ciucă nu este propunerea PNL, așa cum prevede statutul partidului, ci a lui Iohannis, care conduce formațiunea politică de la Cotroceni și astfel, încalcă din nou Constituția, precizează gazetarul.

„Nu este propunerea PNL. Este propunerea președintelui Iohannis, care a putut fi impusă PNL-ului, în forță, de către șeful statului în situația creată.

PNL nu mai are ce să facă. E cu spatele la zid. Știe că dacă ar merge în continuare cu Florin Cîțu nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern. Și atunci a fost adus PNL-ul în situația să accepte oferta de nerefuzat a președintelui Iohannis. Ceea ce așază tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine.

Este vorba de războiul președintelui Iohannis cu PNL. Tot ce-am văzut s-a petrecut pentru că domnul Iohannis nu avea controlul partidului. Și a vrut să-l aibă.

Trebuia eliminat în primul rând Ludovic Orban, lucru care s-a întâmplat, apoi pentru a avea controlul guvernului dl. Iohannis, nu numai al partidului care acum îl are, trebuiau eliminați atât Cîțu cât și USR. Nicolae Ciucă este cunoscut ca fiind varianta lui Iohannis de lungă vreme. Să ne amintim că a fost interimar după demisia lui Orban și a apucat să dea afară o bună parte din camarila lui Ludovic Orban. Însă președintele nu era destul de puternic atunci în raport cu PNL. Și partidul nu era într-o situația la fel de închisă ca acum pentru ca Ciucă să fie impus premier.

În momentul de față nu mai are ce să facă PNL-ul. Nicolae Ciucă va conduce guvernul pe care îl va propune președintele și nu PNL-ul”, a mai precizat CTP, pentru sursa citată.

Ieri, Ludovic Orban a dezvăluit jocurile politice desfășurate de către Klaus Iohannis, după respingerea „Cabinetului de sacrificiu Dacian Cioloș”.

Cum poate fi suspendat președintele Klaus Iohannis

În ultimele săptămâni au apărut din ce în ce mai multe discuții în spațiul public despre suspendarea și demiterea președintelui Iohannis. Partidul AUR a fost cel mai vocal pe această temă, invocată inclusiv miercuri, 20 octombrie, în Parlament, la votul pentru Cabinetul Cioloș.

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face în următoarele condiții:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Ultima oră
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei