CTP: Nicușor Dan a funcționat ca o frână pentru partidul său. Dacian Cioloș ar putea fi un purtător de imagine mai bun pentru USR 

CTP: Nicușor Dan a funcționat ca o frână pentru partidul său. Dacian Cioloș ar putea fi un purtător de imagine mai bun pentru USR 

Nicușor Dan și-a dat demisia din USR. Fondatorul partidului a anunțat că părăsește formațiunea după ce colegii săi au decis prin vot să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefiniriea familiei. Fostul candidat la primăria Capitalei a declarat că nu poate accepta ca în USR să își găsească loc doar tabăra progresistă.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că Nicușor Dan devenise ”o frână pentru USR” și că un purtător de cuvânt și de imagine mai bun ar putea fi fostul premier Dacian Cioloș, informează Digi 24.

„Îndată ce a luat amploare această mișcare – transformându-se în Uniunea Salvați România – și s-a pus problema formării unei imagini, domnul Nicușor Dan a funcționat ca o frână pentru partidul său. Dânsul nu este un bun comunicator, nu are carismă, nu are transmisie de mesaj. Ar fi trebuit să aibă mai de mult timp înțelepciunea de a se retrage în planul mai puțin vizibil. Faptul că Nicușor Dan părăsește USR este, în ultimă instanță, un serviciu pe care îl face acestui partid, care poate încerca să își găsească un purtător de cuvânt și de imagine mai bun decât domnul Nicușor Dan. Eventual, domnul Dacian Cioloș, a cărui intrare în USR a fost blocată, practic, de domnul Nicușor Dan”, a spus CTP.

Pe de altă parte, jurnalistul susține că Nicușor Dan ar fi putut să demisioneze doar de la conducerea USR și să rămână în continuare pentru a-și aduce controbuția la activitatea partidului.

„Nu se justifică însă, după părerea mea, plecarea din USR. Dânsul putea să își dea demisia din funcția de președinte al partidului, să își dea demisia din conducerea partidului, pentru că platforma și ideile sale nu sunt agreate la nivelulul deciziei colective de conducere și să rămână în partid. Putea să rămână acolo și să își aducă, în continuare, contribuția. E un om politic cu experiență și ar mai fi putut fi de folos partidului. Deci e nejustificată demisia sa din partid”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.