Cum a cumpărat Marcel Ciolacu antivirale de la ”tarabă”: E inacceptabil aşa ceva!

Cum a cumpărat Marcel Ciolacu antivirale de la ”tarabă”: E inacceptabil aşa ceva!
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la România TV, că mai mulţi membri ai familiei sale au fost infectaţi cu Covid-19 şi că luau antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. „Este inacceptabil așa ceva!  Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a dezvăluit președintele social-democrat.

Ciolacu susține că a cumpărat Arbidol „de la tarabă”

În ceea ce privește zona sanitară, eu am făcut un apel liderii politici să nu ne mai dăm prea mult cu părerea în această zonă, că nu mai înțeleg românii nimic. Să lăsăm specialiștii să vorbească”, a spus Marcel Ciolacu, marți seara la România TV.

Vă dau un exemplu – antiviralele. Eu am avut toți nepoții, iubitele nepoților, frate-miu, cumnata au avut toți COVID. Iertați-mă, am cumpărat antivirale de la o doamna care le aducea din Republica Moldova. Este inacceptabil așa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă au fost eficiente antiviralele cumpărate din Moldova, el a răspuns: „Bineîneles, le-au luat din prima zi”.

 „Nu știi, pentru că n-ai niciun control să afli dacă ele sunt contrafăcute sau sunt reale. Este vorba de Arbidol. Domne, ai fabrici de medicamente generice, cu capital românesc, lasă-i domne să facă… Nu accepți tratamentul cu astea în spital, cu nu-s eficiente, sunt alte medicamente inovative, care sunt mai scumpe, lasa-le în farmacie să îmi pot cumpăra, nu să-mi caut printr-un văr care știu că i-a adus cineva din Moldova… Mai suntem sănătoși la cap? În ce țară trăim?”, a adăugat Ciolacu.

Arbidol nu este un medicament autorizat și este folosit în mod voluntar în tratamentul unora dintre pacienții COVID.

În mai 2020, Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru a inclus medicamentul în protocolul de tratament al pacienților cu COVID. Ulterior, acesta a fost scos de ministrul Ioana Mihailă.

Raed Arafat: Medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avertizat oamenii să nu cumpere medicamente de pe internet sau ”de pe tarabe”. El susține că acele pastile pot fi umplute cu cretă sau făină.

Întrebat ce riscă oamenii care se tratează acasă cu antivirale cumpărate de pe piaţa neagră a medicamentelor şi dacă se face ceva pentru stoparea acestui fenomen, acesta fenomenul este în atenția celor de la poliție și se fac acțiuni în acest sens.

“Piaţa antivirală ilegală este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziţia de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenţia la următorul lucru nu este fenomen nou, este un fenomen foarte vechi. Cutia este identică cu cutia originală, conţinutul este zero, dar mai mult, conţinutul poate să fie chiar şi periculos pentru sănătate.

S-ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină, cu altceva. Se ştie acest mod de falsificare. Oamenii să fie foarte atenţi, medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, spunea Raed Arafat într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe