Cum şi-au sfidat Blaga şi Gorghiu propriul electorat. "E timpul ca liderii onești din PNL să dea semnalul pentru schimbarea conducerii partidului"

Cum şi-au sfidat Blaga şi Gorghiu propriul electorat. "E timpul ca liderii onești din PNL să dea semnalul pentru schimbarea conducerii partidului"

Mitingul organizat de PNL, marți, s-a soldat, la fel ca și moțiunea de cenzură, cu un eșec. Din cei 10.000 de oameni pe care liberalii i-au așteptat în Parcul Izvor din Capitală nu s-au prezentat decât vreo 4.000, de la eveniment lipsint chiar și capii partidului: Vasile Blaga și Alina Gorghiu, deși aceasta anunțase că va deschide mitingul cu un discurs.

E cea mai mare sfidare pe care am văzut-o vreodată din partea unul lider politic la adresa susținătorilor săi. Am avut de-a face cu o premiera istorică: doi președinti de partid nu au venit la mitingul propriului partid, deși se aflau la câțiva pași de el. O rușine pe care nu am mai întâlnit-o”, scrie jurnalistul Cristian Pantazi, într-un editorial pentru Hotnews.

Astfel, oamenii aduși din toată țara cu autocarele au fost întâmpinați doar de liberali din eșalonul 2.

Iliescu, Ponta, Dragnea, Basescu, Boc, Geoana – nici unuia nu i-ar fi trecut prin minte să facă așa ceva. Doar niște lideri de carton, complet rupți de realitate, ar fi putut sfida în așa fel propriul partid”, adaugă Pantazi.

Jurnalistul este de părere că aceste “incidente” dezvăluie blatul dintre PNL și PSD, dând exemple de mai multe astfel de înțelegeri: “Blatul cu PSD de la Primăria București, blatul din Ilfov pe filiera Petrache – Oprea, blatul din Parlament pentru îngroparea votului prin corespondență”.

 „E clar ca PNL e doar un PSD vopsit în galben”, afirmă Pantazi, adăugând că “e timpul ca liderii onești din partid să dea semnalul pentru schimbarea conducerii partidului”.

Prin gestul lor de astăzi, Gorghiu și Blaga s-au descalificat iremediabil ca lideri politici și ca posibili conducători ai României.

“Pe cine mai reprezintă PNL? Nu pare să mai aibă vreo legatură cu votanții de dreapta, pro-reformiști, ci doar cu armatele de militanți care depind exclusiv de partid pentru a fi numiți în diferite funcții locale și centrale pentru ei și familiile lor. PNL nu mai e o colecție de valori, ci o colecție de interese și mize personale mici
”, consideră Pantazi.

PNL de astăzi este condus de o serie de “combinatori morali” care, alături de “locatarul imobil de la Cotroceni”, nu mai au nicio relevanță pentru votanții reali.

Dacă vrea să mai însemne ceva pentru votanții pe care și-i doresc, liberalii au o singură șansă: să înlocuiască actuala echipă de conducere cu una într-adevăr reformistă și modernă. Ce are acum PNL în frunte nu e o echipă de lideri, ci un conclav de blatiști fricoși”, conchide Cristian Pantazi.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)