Dan Barna, despre pensiile speciale ale primarilor: Poziția noastră este de a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative. Solicităm colegilor din coaliție să susțină respingerea acestei legi (VIDEO)

Dan Barna, despre pensiile speciale ale primarilor: Poziția noastră este de a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative. Solicităm colegilor din coaliție să susțină respingerea acestei legi (VIDEO)
Foto: gov.ro

Vicepremierul Dan Barna, colider al USR PLUS, le cere colegilor din coaliția de guvernare să susțină la vot abrogarea pensiilor speciale ale primarilor. Într-o declarație de presă susținută luni la Parlament, Barna a vorbit despre ”voturi cel puțin surprinzătoare” care s-au dat în comisiile parlamentare.

Dan Barna: Vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisiile parlamentare

”Legea privind abrogarea pensiilor speciale ale primarilor. Este o inițiativă în Parlament, vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisiile parlamentare. USR PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj: lupta cu pensiile speciale înseamnă piesă cu piesă destructurarea acestui sistem de beneficii și clientelisme foarte adânc înșurubate și înțepenite în legislația națională. Tocmai de aceea, pentru faptul că aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare, trebuie să ne asigurăm că nici nu se va întâmpla lucrul acesta. Vedem, și avem experiența amară a legislaturii trecute, cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislația activă. Repet, poziția noastră este de a bloca și de a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative și solicităm colegilor din coaliție să susțină respingerea acestei legi care ar urma să intre în vigoare la anul”, a spus Dan Barna.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Barna:Eliminarea pensiilor se va face probabil până la sfârșitul lui 2023

Pe 3 iunie, eliminarea pensiilor speciale pentru primari a fost votată în Comisia pentru drepturile omului doar de aleșii USR PLUS.

Recent, vicepremierul USR PLUS declara că eliminarea pensiilor speciale va avea loc, probabil, la finalul anului 2023, o astfel de măsură neputând fi luată mai devreme de doi ani.

”Toți ne dorim eliminarea pensiilor speciale, dar USR rămâne mereu singur la vot. Toți vor eliminarea pensiilor speciale, dar nu când vine vorba de categoria lor profesională. Eliminarea pensiilor se va face probabil până la sfârșitul lui 2023”, a spus Dan Barna pentru Digi 24.

La finalul lunii februarie, președintele Klaus Iohannisa promulgatlegea privind eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților.