Dan Barna: Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD. USR a intrat deja în Opoziție

Dan Barna: Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD. USR a intrat deja în Opoziție
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dan Barna, vicepreședintele USR, a declarat, joi, că Florin Cîțu, liderul liberalilor, l-a sunat pe Dacian Cioloș, președintele USR, și i-a spus că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar Ciucă, pentru că are deja sprijinul PSD. În consecință, a precizat Barna, USR e deja în Opoziție.

Dan Barna: USR e în Opoziție

„Dacian Cioloș l-a sunat și i s-a spus ca merge în Parlament cu guvern minoritar, pentru că a obținut sprijinul PSD.

A fost o comunicare formală din partea președintelui PNL, transmisă președintelui nostru, Dacian Cioloș, prin care ne-a spus că a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a declarat Dan Barna, pentru Digi24.

Barna a spus apoi că oricum e irelevant cum va vota USR, căci Guvernu Ciucă (PNL – UDMR) va avea majoritate, de vreme ce va fi votat și de PSD. „Dar e puțin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv”, a continuat vicepreședintele USR.

„USR va intra în Opoziție, acest lucru e clar, sau suntem deja în Opoziție după comunicările de astăzi. Vom fi un partid de Opoziție, care, în mod responsabil, va susține reformele de care România are nevoie și care se află pe agenda USR”, a mai declarat Dan Barna.

Dan Barna: PNL a ales USL 2

Vicepreședintele USR a mai afirmat că liberalii au avut de ales între refacera coaliției cu ei și PSD și au ales a doua variantă.

„În toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare și o suținere care exista deja de o lună și jumătate. Ne amintim susținerea explicită de la moțiunile de cenzură”, a mai afirmat Dan Barna.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident