Dan Nica: PSD nu are niciun proiect politic cu AUR. Alexandru Muraru să nu mai folosească antetul Guvernului pentru a dezinforma Bruxelles-ul / PSD va negocia pentru moțiune și cu parlamentari ai puterii

Dan Nica: PSD nu are niciun proiect politic cu AUR. Alexandru Muraru să nu mai folosească antetul Guvernului pentru a dezinforma Bruxelles-ul / PSD va negocia pentru moțiune și cu parlamentari ai puterii
Foto: facebook.com/PSDTecuci

Partidul Social Democrat nu are niciun proiect politic cu AUR, atrage atenția Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, care îi solicită deputatului PNL Alexandru Muraru „să nu mai folosească antetul Guvernului României pentru scrisori politice care contrazic realitatea și dezinformează Bruxelles-ul”.

PSD nu are niciun proiect politic cu AUR și va negocia pentru moțiune și cu parlamentari ai puterii, spune Dan Nica

„Îl informez pe domnul deputat al Partidului Național Liberal, deși ar fi fost de așteptat să știe, că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, astfel că solicitarea unei intervenţii urgente a conducerii socialiştilor europeni este cel puțin bizară. Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-și justifica funcția primită de la partid”,a precizat Dan Nica, potrivit comunicatului transmis joi de PSD.

Conform comunicatului, europarlamentarul PSD a explicat că este absolut firesc, într-o democrație consolidată, ca un partid politic să negocieze cu toate forțele politice din Parlament pentru a obține susținere în vederea demiterii unui guvern. Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, spune Dan Nica, social-democrații vor avea discuții cu parlamentari ai puterii, cu cei ai minorităților și cu toate celelalte forțe politice din Parlament, nu numai cu AUR.

„Îi atrag atenția deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanții Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR – PNL-USR ?”,a mai spus liderul delegației PSD din Parlamentul European.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune o moțiune chiar în această sesiune parlamentară, iar draftul documentului va fi gata până la jumătatea lunii. În 4 iunie, liderul social-democraților preciza că a început deja „niște discuții cu niște parlamentari”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri