Dan Nica: PSD nu are niciun proiect politic cu AUR. Alexandru Muraru să nu mai folosească antetul Guvernului pentru a dezinforma Bruxelles-ul / PSD va negocia pentru moțiune și cu parlamentari ai puterii

Dan Nica: PSD nu are niciun proiect politic cu AUR. Alexandru Muraru să nu mai folosească antetul Guvernului pentru a dezinforma Bruxelles-ul / PSD va negocia pentru moțiune și cu parlamentari ai puterii
Foto: facebook.com/PSDTecuci

Partidul Social Democrat nu are niciun proiect politic cu AUR, atrage atenția Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, care îi solicită deputatului PNL Alexandru Muraru „să nu mai folosească antetul Guvernului României pentru scrisori politice care contrazic realitatea și dezinformează Bruxelles-ul”.

PSD nu are niciun proiect politic cu AUR și va negocia pentru moțiune și cu parlamentari ai puterii, spune Dan Nica

„Îl informez pe domnul deputat al Partidului Național Liberal, deși ar fi fost de așteptat să știe, că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, astfel că solicitarea unei intervenţii urgente a conducerii socialiştilor europeni este cel puțin bizară. Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-și justifica funcția primită de la partid”,a precizat Dan Nica, potrivit comunicatului transmis joi de PSD.

Conform comunicatului, europarlamentarul PSD a explicat că este absolut firesc, într-o democrație consolidată, ca un partid politic să negocieze cu toate forțele politice din Parlament pentru a obține susținere în vederea demiterii unui guvern. Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, spune Dan Nica, social-democrații vor avea discuții cu parlamentari ai puterii, cu cei ai minorităților și cu toate celelalte forțe politice din Parlament, nu numai cu AUR.

„Îi atrag atenția deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanții Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR – PNL-USR ?”,a mai spus liderul delegației PSD din Parlamentul European.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune o moțiune chiar în această sesiune parlamentară, iar draftul documentului va fi gata până la jumătatea lunii. În 4 iunie, liderul social-democraților preciza că a început deja „niște discuții cu niște parlamentari”.