Dan Vîlceanu dă asigurări că România nu va pierde banii din PNRR: Suntem în calendar cu închiderea jaloanelor (VIDEO)

Dan Vîlceanu dă asigurări că România nu va pierde banii din PNRR: Suntem în calendar cu închiderea jaloanelor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dan Vîlceanu (PNL), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a dat asigurări, miercuri, că nu există niciun risc ca România să piardă următoarea tranșă de bani europeni din PNRR din cauza unei eventuale neîndepliniri la timp a țintelor asumate până la 31 martie.

Dan Vîlceanu, despre îndeplinirea la timp a obiectivelor din PNRR

„Suntem în calendar, ne ținem de azi. În decembrie fiecare minister și-a făcut datoria jaloanele au fost închise și la același lucru mă aștept de fiecare dată”, a spus Vîlceanu.

Întrebat dacă există riscul să pierdem o tranșă de bani din PNRR, dat fiind că mai avem la dispoziție doar câteva zile pentru a îndeplini o serie de obiective, ministrul a răspuns: „E adevărat că mai sunt doar câteva zile, dar mai avem și ședință de Guverv. La Ministerul Dezvoltării jaloanele vor fi închise prin publicarea ghidurilor deja înaintate spre avizare Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Deci sunt în desfășurare”.

Vîlceanu a dat asigurări că România nu va pierde bani din PNRR: „Prima cerere de plată, pe care o vom depune în mai, are legătură cu jaloanele închise în decembrie, deci nu ne referim la această tranșă. Până atunci dacă există mici întârzieri, ele trebuie rezolvate. Acum nu există niciun risc, din analiza pe care o am, să nu putem depune cererea de plată în mai”.

„PNRR a fost aprobat de Consiliu în noiembrie, deci n-am avut foarte mult timp la dispoziție să ne pregătim. Apoi a fost nevoie de acte normative pentru a putea implementa, apoi fiecare minister să-și producă documentele”, a mai explicat ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Avertismentul lui Florin Cîțu privind neîndeplinirea țintelor din PNRR

În utima vreme, președintele PNL, Florin Cîțu a atras de mai multe ori atenția că România riscă să piardă bani din PNRR dacă nu îndeplinește la timp țintele asumate. El s-a referit în mod special la reforme precum cea a sistemului de pensii, atacându-l voalat pe ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD): „Ministerele trebuie să îşi facă treaba, şi ar fi bine ca cine crede că nu vrea să facă o reformă, de exemplu nu vrei să faci reforma pensiilor, pentru că ţi se pare ţie că nu e foarte bine, să vină altcineva să o facă”.

„I-am anunțat de fiecare dată, pe toți miniștrii, că nu voi accepta, eu, personal, nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina, faptul că nu putem să facem o anumită reformă sau alta”, a mai precizat Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe