Dan Vîlceanu (PNL): Decizia CCR privind majorarea amenzilor, un scuipat în ochii celor care au stat acasă. Bombardierii, care se plimbă în voie și răspândesc coronavirusul, trebuie să răspundă (VIDEO)

Dan Vîlceanu (PNL): Decizia CCR privind majorarea amenzilor, un scuipat în ochii celor care au stat acasă. Bombardierii, care se plimbă în voie și răspândesc coronavirusul, trebuie să răspundă (VIDEO)

Deputatul PNL Dan Vîlceanu consideră că decizia CCR, prin care majorarea amenzilor pe perioada stării de urgență a fost declarată neconstituțională, „este un scuipat în ochii celor care au stat acasă și au respectat legea”. În direct pe B1 TV, joi, demnitarul liberal a atras atenția că „un bombardier, care se plimbă pe unde vrea și răspândește coronavirusul, trebuie să răspundă” în fața legii.

Dan Vîlceanu a subliniat că „bombardierii” trebuie să răspundă cumva pentru încălcarea restricțiilor

„În primul și în primul rând, decizia Curții Constituționale este – și mă scuzați pentru limbajul pe care o să îl am – un scuipat în ochii celor care au stat acasă și au respectat legea. Pentru toți bombardierii aceia, pe care îi vedeați că se plimbă liberi și au luat amenzi, și vă aduceți aminte de situații prin Țăndărei, au fost pe Facebook tot felul de filmulețe, a venit CCR și a zis că e ilegal să dai amenzi, deși, atenție, vorbim despre o măsură coercitivă, pentru a salva vieți. Pentru că un bombardier, care se plimbă pe unde vrea și răspândește coronavirusul, trebuie să răspundă cumva. Pe de altă parte, până la apariția în Monitorul Oficial a acestei hotărâri a Curții Constituționale, ea nu există, practic, iar din punct de vedere legal organele de Poliție, jandarmi sunt obligate să respecte legea în vigoare”, a declarat Dan Vîlceanu, la „Se întâmplă acum!”.

El a explicat că, deși CCR a declarat drept neconstituțională majorarea amenzilor, organului de aplicare a legii poate aplica sancțiuni până la publicarea Hotărârii în Monitorul Oficial. „Până atunci, este foarte constituțional”, este de părere Dan Vîlceanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul sugerează că metoda de desemnare a judecătorilor CCR ar putea fi schimbată

Dan Vîlceanu nu a fost singurul liberal care a criticat decizia CCR. Însuși premierul Ludovic Orban a catalogat hotărârea curții fundamentale drept „aproape un îndemn la anarhie”, explicând că instituția s-a transformat într-un „inamic al Constituției”. Primul-ministru a sugerat chiar că ar putea fi schimbată metoda de desemnare a judecătorilor.

Primul-ministru a explicat că, în opinia sa, hotărârea CCR asupra sesizării privind majorarea amenzilor este o „decizie anticonstituțională, împotriva ordinii de drept, dată în favoarea celor care, în minoritate evidentă fiind, nu au respectat regulile, câteva zeci de mii de români, și dată în disprețul milioanelor de români care au respectat regulile, s-au comportat responsabil și au contribuit la menținerea în niște limite rezonabile a răspândirii coronavirusului. Această decizie este aproape un îndemn la anarhie, un îndemn la nerespectarea legilor, a regulilor. Eu nu înțeleg cum poate o Curte Constituțională să dea o asemenea decizie”.

„Suntem din ce în ce mai hotărâți să găsim soluții pentru a schimba prevederile constituționale și legale care reglementează activitatea Curții Constituționale, pentru că este clar că trebuie schimbată dacă a dus la o asemenea componență a Curții Constituționale, care să transforme Curtea Constituțională într-un inamic al Constituției și într-un instrument de exploatare, de interpretare subiectivă a Constituției, de cele mai multe ori împotriva interesului general”, a adăugat premierul Ludovic Orban.

Tags:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)