Daniel Buda (PNL): Le cer parlamentarilor de la putere să servească țara și nu guvernul groazei

Daniel Buda (PNL): Le cer parlamentarilor de la putere să servească țara și nu guvernul groazei

Europarlemntarul PNL, Daniel Buda, le solicită public parlamentarilor de la PSD și de la ALDE să voteze moțiunea de cenzură.

Liberalul spune că trecerea moțiuni va însemna ”sfârșitul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria recentă a României”.

”Românii merită să scape de acest Guvern format din hoți și incompetenți și au transmis ferm acest lucru la alegerile din 26 mai”, spune Daniel Buda, europarlamentar liberal.

“În doar doi ani și jumătate, actuala majoritate parlamentară a girat trei guverne consecutive fără ca cineva să fie interesat vreo clipă de performanța sau onestitatea acestor cabinete. Singurul lucru care a contat pentru parlamentarii socialiști a fost gradul de obediență al miniștrilor și al prim-miniștrilor care s-au perindat pe la Palatul Victoria”, adaugă liderul liberal.

Daniel Buda este de părere că în doar doi ani și jumătate, guvernanții au depășit linia roșie pe aproape toate domeniile strategice, iar pentru asta trebuie să plătească.

“Actuala majoritate a dus un asalt concertat la adresa statului de drept, au distrus echilibrul macroeconomic, au întârziat special programul de înzestrare militară și au pus în pericol coordonate stabile de politică externă”, amintește Daniel Buda. “Românii merită o administrație cu o orientare euro-atlantică, care să respecte valorile statului de drept și valorile economiei de piață, căci doar acestea reprezintă garanții pentru o societate liberă, prosperă și democratică”, mai spune liderul liberal.