Daniel Fenechiu: Demisia lui Ludovic Orban este un act altruist, al unui președinte care își iubește partidul

Daniel Fenechiu: Demisia lui Ludovic Orban este un act altruist, al unui președinte care își iubește partidul
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a comentat, luni seară, printr-o intervenție telefonică în paltoul B1 TV, decizia lui Ludovic Orban de a demisiona. Acesta a numit plecarea premierului din funcție un act altruist, prin faptul că a pus mai presus binele partidului PNL pe care îl conducedecât propria funcție.

„Eu cred cădemisialui Ludovic Orban este o surpriză, un act altruist al unui președinte de partid care își iubește partidul și care a constat că există niște discuții legate de persona sa, din perspectiva noului guvern și și-a dorit ca partidul să nu aibă de suferit in negocierile viitoare. Sunt puține persoane ca Ludovic Orban.Să nu uităm că în urmă cu patru ani, când is-a confecționat un dosar, a făcut pasul lateral, iar peste un an de zile, când a fost achitat, a câștigat președinția partidului pornind din poziția de outsider. Este un liberal autentic și cu siguranțănu și-a spus ultimul cuvânt în PNL, a declarat Fenechiu.

Nu Ludovic Orban a făcut campanie în acele județe care au obținut scoruri proaste

„Faptul că n-am obținut 30% a fost asumat de Orban. Să ne înțelegem: nu Ludovic Orban a făcut campanie în acele județe care au obținut scoruri proaste. El a fost extrem de disponibil la orice formă de campanie electorală, a susținut orice președinte, a venit ori de câte pri a fost nevoie. Din punctul asta de vederea susținutcât a putut, politic, toate organizațiilejudețene.În momentul in care apare un insucces, trebuie să existe un vinovat. El și-a sumat această responsabilitate, deși dacă analizăm foarte bine rezultatul Partidului Național Liberal, care n-a fost 30% cum ne-am propus, este cu 5% mai mare decât scorul din 2016, în contextul în care vine după un an și o lună de guvernare cu condiții de criză sanitară, economică și în care a fost nevoie ca guvernul să ia o serie de măsuri mai puțin populare, care s-au întors împotrivă noastră”, a mai spus politicianul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban a luat asupra lui toate greșelile făcute de partid

„Orban a decontat șio serie de inconsecvențe,bâlbe șierori ale anumitor miniștri, anumite instituții subordinate guvernului, ale anumitor reprezentanțiai PNL și nu numai. Actul pe care l-a f[cut azi este un act de asumare și de foarte mare față de partidul Național Liber. Rămâne un jucător in cadrul PNL, un jucător pe tabla liberalismul, pentru că el tot timpul a fost un om de partid”, a explicat Fenechiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe