Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER): “În loc să amânați alegerile, voi dublați bugetul pentru extinderea zilelor de votare!”

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER): “În loc să amânați alegerile, voi dublați bugetul pentru extinderea zilelor de votare!”
Foto: Facebook / Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, acuză că interesul politic al PNL-istilor este mai important ca sănătatea romanilor și ca economia României. Acesta face referire la organizarea alegerilor locale 2020, programate să aibă loc la data de 27 septembrie, în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător.

PER acuză că interesul politic al PNL-istilor este mai important ca sănătatea romanilor și ca economia României!

“Trebuie doar sa le convină calculul politic și sacrifică totul. PER a cerut amânarea alegerilor locale, in condițiile in care situația actuala este mai gravă ca perioada in care PNListii voiau anticipate, ignorând și atunci apelul ecologistilor de a inchide granițele, ca măsura de prevenție și protectie a cetatenilor României. Astăzi, planurile liberalilor primează din nou, in funcție de sondaje. Se pare, însă, că “au uitat” de restaurante sau teatre pe care le țin închise, deși ar putea fi redeschise cu reguli clare dacă insistă să scoată romanii la vot, tot cu “reguli clare”.”, spune Dănuț Pop, președintele PER, într-o postare pe Facebook.

Cu privire la declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a avansat ideea organizării alegerilor laocale pe parcursul a două zile, Dănuț Pop afirmă că “Guvernul își asumă orice risc pe bani publici și mai ales, dublează cheltuielile, perioadă în care, ține blocate câteva ramuri economice importante!”

“Deși anunță că numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut alarmant aceste zile, PNLiștii ne trimit pe teren cu listele de susținători ca să strângem semnături pentru a ne înscrie în alegeri. Pe de altă parte, ne spun despre campania electorală că nu se poate desfășura normal pe motivul pandemiei de COVID- 19. Cum ne vom promova candidații? Fără campanie nu există alegeri!

In ziua votului, in secții vor fi permanent 9, 11, sau 13 reprezentanți politici, plus observatori, plus alegători- 18 milioane persoane înscrise pe listele electorale, dintre care aproape jumătate se prezintă la vot. O aglomerație care nu pare să-i deranjeze pe guvernanți, atât timp cât ei cred că au de câștigat!”, conchide președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop.