De ce PSD și nu USR? Gheorghe Falcă (PNL): Foștii parteneri ne-au trădat / La un moment dat poți să faci un compromis, așa încât cetățenii să câștige (VIDEO)

De ce PSD și nu USR? Gheorghe Falcă (PNL): Foștii parteneri ne-au trădat / La un moment dat poți să faci un compromis, așa încât cetățenii să câștige (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gheorghe Falca

Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că decizia PNL de a negocia cu PSD pentru formarea noului guvern este un compromis făcut de liberali în interesul românilor. Falcă a mai spus că s-a ajuns în această criză politică din cauza foștilor lor parteneri, USR, care au trădat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Ștefan Pășcuță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum explică Gheorghe Falcă apropierea PNL – PSD

Întrebat de ce PSD și nu USR, Falcă a răspuns: „Cred că colegii mei au argumentat destul de bine relația cu cele două partide. Trebuie să recunoaștem că în România, din punct de vedere politic, toți s-u bătut cu toți și am realizat acum o mare neîncredere în clasa politică, în politicieni, în instituțiile statului, chiar în servicile din educație și sănătate”.

„Cred că, pe termen scurt, e nevoie de o coaliție care să fie mai puternică, cu un număr mai mare de oameni, să trecem certificatul verde digital, să gestionăm criza energetică și urmează apoi PNRR, care înseamnă 64 de reforme într-un timp foarte scurt. Posibil a cântărit mult mai mult parcursul cu PSD decât cel cu cei care ne-au fost parteneri și, trebuie să fi sinceri, ne-au trădat și am ajuns în această criză politică datorită lor”, a mai spus europarlamentarul.

Gheorghe Falcă: Apropierea PNL – PSD, un compromis pentru binele românilor

Întrebat dacă va mai merge PNL la Cotroceni cu o propunere de premier, acesta a răspuns: „Cred că indiferent cu cine va merge fiecare partid la consultări, președintele României va numi premierul desemnat. Cred că partidele ar trebui să se concentreze pe ce înseamnă program de guvernare și reforme”.

Acesta și-a manifestat apoi speranța că Ziua Națională ne va prinde cu un guvern stabil și legea certificatul COVID adoptată.

Despre criticile aduse de Ludovic Orban, fostul președinte PNL, Gheorghe Falcă a declarat: „Și eu politic am fost comeptitorul PSD și mă bucur că cetățenii m-au ales pe mine mereu, și nu candidații PSD, dar la un moment dat în viață poți să faci un compromis, așa încât cetățenii să câștige din acest compromis. Dacă această guvernare va da rezultate, dacă ieșirea din crize va fi rapidă, dacă pregătirea României pentru PNRR merge bine, atunci putem spune că gestul a fost corect. Orban trebuia să rămână în partid. Cum spune că a dăruit mult partidului, la fel putem spune că a primit de la aprtid și cariera lui acolo e, în PNL”.