Deputații au votat amendamentul privind eutanasierea câinilor fără stăpân după 14 zile: Începe votul în Parlament pe legea maidanezilor

Deputații au votat amendamentul privind eutanasierea câinilor fără stăpân după 14 zile: Începe votul în Parlament pe legea maidanezilor
Foto: bucurestiul.net

UPDATE 12.36: Votul pe legea maidanezilor a început în plenul Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi.

Camera Deputaţilor s-a reunit marţi în plen, pe ordinea de zi aflându-se şi proiectul de lege privind câinii fără stăpân, în cazul căruia acest for legislativ este decizional, informează Mediafax.

Comisiile juridică şi de administraţie publică au întocmit luni seară raport comun pe acest proiect, care a intrat în dezbaterea plenului.

Reprezentanții ONG-urilor au fost lăsați să intre la dezbaterile Legii câinilor pentru stăpân, în plenul Camerei Deputaților.

Cu câteva minute înainte, Consilierii Generali ai Capitalei votaseră ca maidanezii să fie eutanasiați în 7 zile de la prindere. (Detalii AICI)

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, la dezbaterile din comisii privind legea câinilor fără stăpân, că propune mai multe amendamente pentru rezolvarea situației acestora, printre care și eutanasierea câinilor din adăposturi care nu sunt adoptați în 7 zile și eliminarea reîntoarcerii acestora în stradă.

De asemenea, un alt amendament propus de primarul Capitalei prevede sancţiuni aspre pentru cei care abandonează câinii pe spaţiul public, faptă care ar putea fi considerată şi infracţiune.