Deputatul Cristian Băcanu critică propunerile prezentate de Câciu privind modificarea Codului Fiscal: „Zici că suntem ori pe vremea comunismului, ori la începutul anilor 1990”

Deputatul Cristian Băcanu critică propunerile prezentate de Câciu privind modificarea Codului Fiscal: Zici că suntem ori pe vremea comunismului, ori la începutul anilor 1990
Cristian Băcanu. Sursa foto: Facebook

Deputatul Cristian Băcanu critică într-o postare publicată pe Facebook propunerile ministrului Finanțelor privind modificarea Codului fiscal. Acesta precizează că prin propunerile prezentate de Câciu sunt reluate obsesiile PSD care nu vor fi puse în practică atâta timp cât liberalii sunt la guvernare:

“Am citit și eu care sunt măsurile de modificare a Codului Fiscal propuse de marele ministru de Finanțe, dl. Câciu, și mărturisesc că sunt siderat: zici că suntem ori pe vremea comunismului, ori la începutul anilor 1990 când încă nu înțelesesem care e treaba cu inițiativa privată, cu economia liberă, de piață.

Ministrul de Finanțe reia unele obsesii PSD, care nu au fost puse în practică și care nu vor fi puse în practică atât timp cât PNL este în guvern: să impozităm bacșișul, să impozităm zahărul, să introducem impozitul progresiv, să impozităm suplimentar locuințele și mașinile. Asta e soluția PSD-ului? Să ia zahărul din ceaiul românilor? Atât au putut marii specialiști ai PSD-ului care lucrează în paralel la plafonarea sau subvenționarea prețului la unele alimente de bază? Să scumpească zahărul? Și ce mai urmează? Impozit pe cartofi? Taxa la fasole? A început cu o taxă marea plafonare a PSD-ului”, a spus Cristian Băcanu.

Acesta atrage atenția că ministrul Finanțelor vrea de fapt să îi taxeze pe cei care muncesc și au inițiativă privată:

“În traducere liberă, ce vrea să facă dl Câciu? Vrea să impoziteze munca, să impoziteze succesul, să impoziteze inițiativa privată și, în plus, un aliment de bază. Totul, ca să învrăjbească o categorie socială cu resurse financiare mai substanțiale împotriva unei categorii sociale cu mai puțini bani sau proprietăți. Că e mereu mai simplu să faci un exercițiu de PR și să introduci o taxă în loc să crești gradul de colectare a impozitelor și taxelor, în loc să ai grijă de investiții, să ajuți mediul privat și inițiativa privată. E mult mai simplu să te faci că muncești decât să adopți măsuri coerente care să încurajeze o creștere economică sănătoasă.

Și mai am o dilemă: s-a consultat dl. Câciu cu managementul de la Huawei când a venit cu propunerile astea?”.

Urmăriți B1TV.ro și pe