Diana Șoșoacă revine în prim-plan cu un proiect de lege. Senatoarea propune introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață

Diana Șoșoacă revine în prim-plan cu un proiect de lege. Senatoarea propune introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață
Diana Șoșoacă revine în prim-plan cu un proiect de lege. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Personaj controversat în spațiul public, Diana Șoșoacă revine în prim-plan cu un proiect de lege. Anul 2021 a fost unul al amenzilor pentru senatoare, după ce a încălcat regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

La rândul ei, Diana Șoșoacă a contestat amenzile, însă a pierdut o parte dintre procese. Executorii i-au pus sechestru pe casă şi bunuri. Senatoarea a fost implicată în mai multe scandaluri în Parlamentul României.

Pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională

Exercitându-și atribuțiile de senator, Diana Șoșoacă a depus la Parlament un proiect de lege care vizează pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională. Proiectul nu este original, ci a fost preluat dintr-o altă propunere legislativă inițiată de  avocatul Dan Chitic, reprezentant recunoscut al mișcării antivacciniste.

În expunerea din motive, senatoarea a susținut că România a fost jefuită sistematic încă din 1415. Conform proiectului, în intervalul 1415-1945, țara noastră ar fi pierdut echivalentul a 484 de miliarde de euro.

Această sumă ar fi rezultatul explorării aurului de către Turcia, Austria și Rusia, la care se adaugă ceea ce s-ar fi furat în perioada de la declararea independenței până în 1945.

Ce prevede proiectul de lege inițiat de Șoșoacă

Proiectul ar modifica Codul Penal în două puncte, respectiv reformularea articolului nr. 176 care definește termenul „public” și introducerea unul alt paragraf articolului 394, care stabilește infracțiunea de subminare a economiei naționale.

Proiectul de lege introduce infracțiunea de subminare a economiei naționale, definită prin „fapta de a folosi o unitate din cele care se referă art.176 ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova
13:35 - Circa 30 de instructori militari vor fi trimiși de Guvernul Noii Zeelande în Regatul Unit
13:34 - Polonia renunță la gazul rusesc, după 30 de ani de aprovizionare: „Am ştiut întotdeauna că Gazprom nu este un partener de încredere”