Diana Tușa (PNL) cere interzicerea amplasării antenelor GSM lângă școli, spitale și cămine de bătrâni: Radiațiile sunt periculoase. Gândiţi-vă că un copil stă 6-8 ore pe zi în acea locație

Diana Tușa (PNL) cere interzicerea amplasării antenelor GSM lângă școli, spitale și cămine de bătrâni: Radiațiile sunt periculoase. Gândiţi-vă că un copil stă 6-8 ore pe zi în acea locație

Deputata Diana Tușa atrage atenția asupra pericolului radiațiilor pe care le emană antenele de telecomunicații pe suport electromagnetic (GSM).

Tușa a inițiat un proiect de lege prin care dorește mutarea acestor antene cât mai departe de școli, cămine de bătrâni și spitale, explicând că radiațiile acestora pot afecta sănătatea oamenilor.

„În contextul în care în România avem cea mai permisivă legislaţie din lume privind instalarea reţelelor de comunicaţie electronice şi a elementelor de infrastructură aferente susţinerii acestora, consider că este necesară introducerea unei prevederi care să impună obligativitatea asigurării unei distanţe minime – 500 de metri (…) – între unităţile de învăţământ, unităţile medicale, centrele de plasament, centrele de bătrâni şi toate dispozitivele de comunicaţii electromagnetice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic”, a afirmat, joi, Diana Tuşa, scrie stiripesurse.ro.

Deputalul liberal precizează că autorităţile locale sunt „legate de mâini şi de picioare” în acest caz, totul depinzând de asociațiile de proprietară.

„În ceea ce priveşte protecţia copiilor şi bătrânilor noştri, din păcate legislaţia existentă în prezent nu prevede nimic. Practic o autoritate locală este legată de mâini şi de picioare atunci când are în faţă un astfel de buletin (buletin de măsurare a câmpului electromagnetic – n.r.), practic nu are ce să facă. Singura recomandare pe care experţii o dau în acest caz (…) este lipirea de folii de protecţie transparente pe zonele vitrate şi vopsirea cu vopsea de protecţie contra radiaţiilor de înaltă frecvenţă pe zonele opace. Gândiţi-vă că un bolnav stă tot timpul acolo, iar un copil, pornind de la grădiniţă până la clasa a XII-a, stă între şase şi opt ore pe zi în acea locaţie”, a mai spusTuşa. 

Iniţiativa legislativă a fost lansată în dezbatere publică şi în analiza comisiilor de specialitate ale PNL.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)