"Domnule Președinte, cred că a spune un NU hotărât cotelor obligatorii este o dovadă de patriotism și de responsabilitate politică". Un deputat PNL îi cere lui Iohannis să nu accepte imigranți în țara noastră

"Domnule Președinte, cred că a spune un NU hotărât cotelor obligatorii este o dovadă de patriotism și de responsabilitate politică". Un deputat PNL îi cere lui Iohannis să nu accepte imigranți în țara noastră
Foto: tion.ro

Deputatul PNL Daniel Gheorghe îi cere public președintelui Klaus Iohannis să nu accepte cotele de imigranți stabilite de liderii UE.

Domnule Președinte, cred că a spune un NU hotărât cotelor obligatorii este o dovadă de patriotism și de responsabilitate politică, chiar cu riscul unor pierderi diplomatice de moment. România are o singură variantă legitimă și morală în acord cu principiile de viață ale neamului românesc: respingerea categorică a oricărei formei de migrație necontrolată și impusă. Aceasta ar putea afecta în viitor securitatea națională și economia și ar duce la apariția unor conflicte religioase și culturale. Nimeni nu își dorește asta.

După atentatul de la Paris, Polonia a anunțat că respinge cotele obligatorii. Cred că putem face la fel. Nimeni nu v-ar putea critica dacă ați face acest lucru. Poporul s-ar aduna în jurul dumneavoastră„, scrie deputatul liberal într-o scrisoare deschisă adresată lui Klaus Iohannis, conform B1 TV.

Liberalul îl avertizează pe șeful statului că României i se cere să facă aceleași greșeli în privința imigranților pe care statele occidentale le-au făcut în decursul mai multor ani și care au dus la tragedii precum cea de la Paris.

Domnule Președinte, România este în prezent una dintre cele mai stabile și mai sigure țări din Europa. Orașele noastre sunt mai sigure decât orașele franceze, suedeze sau belgiene. Există deja din ce în ce mai mulți occidentali care se mută în estul Europei, în țări precum România, Ungaria sau Polonia, în căutarea unui trai mai sigur și mai predictibil.

Din perspectiva securității interne, România se află acum într-o situație mult mai bună decât „Vechea Europă”. Europa traversează o epocă extrem de dificilă și plină de încercări. Valul de islamism emergent prezent în orașele tot mai nesigure și polarizate social din statele occidentale sunt doar o fațetă a marilor greșeli de politică și strategie națională făcute de democrațiile occidentale în ultimele decenii. Imigrația în masă și neintegrarea comunităților musulmane în societățile vestice au venit la pachet cu extinderea statul asistențial și corectitudine politică. Astfel, am creat adevărate bombe sociale, în orașe simbol pentru cultura europeană: Paris, Bruxelles, Marsilia, Rotterdam ori Malmo trăiesc acum în teroare, întrebându-se nu dacă ci când va urma un nou atentat jihadist.

Acum, României i se cere să facă aceleași greșeli pe care le-au făcut unele state occidentale în ultimele decenii”, afirmă PNL-istul.

Totodată, Daniel  Gheorghe spune că țara noastră nici măcar nu este pregătită economic, social și cultural să îi primească pe imigranții musulmani.

Domnule Președinte, foarte mulți dintre românii cu care am stat de vorbă mi-au transmis temerile lor cu privire la intenția Comisiei Europene de a impune statelor membre U.E. cote fixe de migranți. Nu cred că România este pregătiră economic, social și cultural să îi primească pe acești oameni sărmani. Dincolo de asta, oamenii se tem, și pe bună dreptate, dacă ne uităm la atenționările serviciilor de securitate occidentale, că printre migranți s-ar putea afla și potențiali teroriști. Sunt riscuri pe care nu cred că trebuie să le luăm„, mai spune deputatul.

Domnule Președinte, România de mâine riscă să arate total diferit de felul în care atât dumneavoastră cât și eu ne dorim să arate țara pe care amândoi o iubim și o slujim, așa cum putem mai bine„, conchide liberalul Daniel Gheorghe.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe