Dosar de politician: Cum să furi cu legea în mână. Deputatul Harbuz scrie legi cu dedicație (VIDEO)

Dosar de politician: Cum să furi cu legea în mână. Deputatul Harbuz scrie legi cu dedicație (VIDEO)
Foto: B1 TV

Silviu Mănăstire prezintă o poveste despre cum se fac legile cu dedicație în România. În centrul dosarului se află deputatul Liviu Harbuz, vicepreședintele comisiei de agricultură, un băiat extrem de deștept și strângător. După ce procurorii DNA au inceput jihadul împotriva corupților din Parlament, aceștia au început să fie mai prevăzători.

Unii deputați au înțeles că modul cel mai sigur de a face combinații, fără a fi arestați, este acela de a face legi cu dedicație. O lege cu dedicație pentru un grup de interese te poate îmbogăți pe termen lung, în plus, nu riști să fii anchetat de DNA.

Liviu Harbuz știe acest lucru, el este fostul om de casă al premierului Năstase și fost șef al Agenției Naționale Sanitar- Veterinare. El este un adevărat jupân al sistemului veterinar, un sistem în care se învârt sute de milioane de euro.

Harbuz a fost președintele colegiului medicilor veterinari până să ajungă deputat în 2013. Acest colegiu este o asociație profesională a veterinarilor, adică un ONG, pe modelul colegiului doctorilor de medicină umană.

După ce a ajuns în Parlament, Liviu Harbuz a început să tragă sforile pentru a iniția o lege de organizare și exercitare a profesiei de medic veterinar. Legea este o idioțenie în sine, pentru că odată ce ai absolvit o facultate de medicină veterinară și ai luat licența ești deja medic veterinar, nu ai nevoie de o lege care să-ți spună cum să-ți faci meseria.

Această lege a fost inițiată de Harbuz în folosul Colegiului Medicilor Veterinari- asociație controlată de deputat și condusă acum de un locotenent al acestuia, un anume Viorel Andronie.

Practic, prin noua lege a deputatului Harbuz, acest colegiu al veterinarilor primește puteri și atribuții ca o instituție de stat, ca și cum niște persoane particulare ar vrea să privatizeze prin lege atribuțiile agenției naționale sanitar- veterinare.

Deputatul Harbuz este, cum vă spuneam, un băiat deștept și știe de unde vin banii în sistemul sanitar- veterinar: vin în primul rând de la farmaciile veterinare, care vând medicamente și diverse produse pentru animale. În România există peste 1.200 de farmacii veterinare, care rulează câteva sute de milioane de euro anual.

Harbuz a precizat în legea pe care a scris-o cu mâna lui că nimeni nu poate înființa un laborator, un cabinet sau o farmacie veterinară, decât dacă 51 la suta din acțiunile societății comerciale sunt deținute de un medic veterinar.

Dacă legea intră în vigoare, toți cei care sunt proprietarii unei farmacii veterinare și nu sunt medici trebuie să-și vândă jumătate din afacere către un medic veterinar. O idioțenie cât casa.

Harbuz a mers mai departe cu tupeul: orice laborator medical veterinar, în care vă duceți de exemplu animalul de companie, trebuie să primeasca avizul colegiului medicilor, adică să primească binecuvântarea lui Harbuz și a prietenilor săi.

Dosar de politician: Cum să furi cu legea în mână. Deputatul Harbuz scrie legi cu dedicație

Ultima oră
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)