Dragnea: În loc să participe la o discuție așezată, PNL cheamă lumea în stradă. Mulți liberali sunt supărați pe noua conducere pentru că i-au aruncat într-o aventură din care nu au ce câștiga (VIDEO)

Dragnea: În loc să participe la o discuție așezată, PNL cheamă lumea în stradă. Mulți liberali sunt supărați pe noua conducere pentru că i-au aruncat într-o aventură din care nu au ce câștiga (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu știe cum să califice gestul liberalilor de a chema oamenii la miting în ziua în care se votează moțiunea de cenzură, dar crede că acest gest ar putea avea scopul de a pune presiune sau de a avea un anumit efect de imagine. Acesta a mai susținut că nu are ce să discute cu opoziția atât timp cât nu vine cu o propunere, dar că discuții cu minoritățile au fost și vor mai fi.

”Ei spun >, or nu poți apăsa butonul de pauză când vine vorba de funcționarea României.  Nu voi răspunde la scandal cu scandal, nu voi răspunde decât cu simple constatări. Am constat și limbajul dumneaei și al veșnicului prim-ministru Predoiu. Foarte multă educație, pregătire politică, europenism, adică un limbaj care face cinste unor lideri de partid într-o țară europeană”.

Dragnea a mai spus că nu știe cum să califice gestul liberalilor de a chema oamenii la miting marți, când se va vota moțiunea de cenzură în Parlament.

”E un gest pe care nu știu cum să-l calific. Lucrurile se discută aici în Parlament. În loc să participe la o discuție așezată despre stabilitatea României, despre dezvoltarea pe termen lung, ei cheamă lumea în stradă. Oamenii nu au nevoie de scandal și de incitare, ci de stabilitate pentru a duce o viață mai bună. Un miting poate să pună presiune. Eu cred că acesta este și scopul lor sau poate e un joc de imagine. Mulți de la ei au vorbit cu mulți de la noi și au spus că este vorba despre o acțiune nepregătită și mulți sunt supărați pe conducerea PNL pentru că i-au aruncat într-o aventură din care nu au ce câștiga. Eu nu am discutat cu liderii din opoziție. M-am adresat lor doar public și am primit răspunsuri foarte frumoase din partea lor la invitația la dialog. Dacă nu au făcut nicio propunere, noi nu avem ce discuta”, a mai declarat președintele interimar al PSD.

Acesta a mai susținut că este deschis dialogului cu opoziția pe tema situației din TVR.

”Viziunea noastră va fi prezentată după ce vom avea mai multe discuții cu specialiști. TVR să fie salvat, oamenii să nu fie aruncați pe drumuri, pentru nu a fost vina lor, ci a conducerilor politice absolut toate. TVR să devină o instituție publică despre care oamenii să  considere că le aduce un serviciu public. Cel mai rău ar fi să procedăm ca până acum, când un politician a ajuns într-o funcție și a crezut  că le știe pe toate. E o situație extrem de complicată acolo. Nu renunț la propunerea de a se împărți funcția de conducere”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

El a mai susținut că directorul general ar trebui să fie desemnat în urma unui concurs, ar trebui să aibă obiective ferme, iar politicul să nu mai aibă niciun fel de influențe. Dragnea a mai precizat că, din câte știe el, Stelian Tănase la căutat pe Ponta, nu invers.

Liderul social-democrat a mai precizat că vor avea discuții cu minoritățile, așa cum se întâmplă de altfel în mod constant. ”Eu și premierul vom avea o discuție cu minoritățile. S-a discutat periodic cu ele și e normal să discutăm și azi la solicitarea lor”.

Referitor la demisia lui Mihai Voicu din funcția de președinte al Comisiei de Cod electoral, Dragnea a susținut că liberalii nu vor să numească pe nimeni în loc pentru că nu au niciun interes să se rezolve problema votului prin corespondență.

”Apropo de ipocrizia unora care cheamă lumea la miting, dar nu vor să pună pe altcineva pentru că nu vor să rezolve problema votului pentru diaspora. Vom lua noi măsurile necesare pentru ca oamenii din afara granițelor să aibă aceleași drepturi precum cei din interior”, a spus Dragnea.

Referitor la alegerile din partid, acesta a spus că a remarcat faptul că mulți s-au propus pentru a fi lideri de partid, apoi s-au retras și au început să-i certe pe ceilalți. ”Am văzut că sunt contracandidați care se retrag și ne ceartă apoi. Sper să nu fie unanimitate ca să nu facă unii referiri la perioade de tristă amintire”, a spus liderul social-democrat la final.

Dragnea, despre mitingul anunțat de Gorghiu, despre opoziție și PSD