Dragnea: Nu înțeleg de unde vine lipsa de viziune politică. Nu înțeleg nici dacă UDMR critică doar anumiți membri ai guvernului sau se referea la toți, inclusiv la cei din propriul partid care încă mai ocupă posturi importante (VIDEO)

Dragnea: Nu înțeleg de unde vine lipsa de viziune politică. Nu înțeleg nici dacă UDMR critică doar anumiți membri ai guvernului sau se referea la toți, inclusiv la cei din propriul partid care încă mai ocupă posturi importante (VIDEO)

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a susținut un discurs în fața senatorilor și deputaților în care a afirmat că sunt o serie de aspecte legate de această moțiune de cenzură pe care nu le înțelege, dar vestea bună este că, de mâine, se va vorbi din nou despre soarta TVR-ului, legea salarizării, legea achizițiilor publice și alte legi pe care cetățenii le așteaptă.

Am urmărit cu atenție toate zicerile pulice din ultima săptămână și cu și mai multă atenție ce s-a spus azi la acest microfon. Eu îmi păstrez abordarea dialogului, nu vreau să cert pe nimeni, doar să constat anumite lucruri. În priimul rând, Caragiale nu a murit. Am văzut foarte multe acuzații reciproce, am văzut ieșiri publice în care s-au folosit cuvinte care nu au ce căuta în limbajul unor parlamentari care au și pretenția să vorbească despre un nivel ridicat de civililizație în politica românească. Am văzut aici cu foarte multă mirate certuri între cei care susțin moțiunea.

Am văzut că unii nu susțin textul, sau nu suțin momentul, strategia, dar votează moțiunea prin definiție. Am văzut în discursul liderului UDMR că textul moțiunii ar fi trebuit să conțină critici la adresa guvernării, care este foarte proastă, dar și că se tem de eventuale răzbunări, dar ce răzbunări să apară? Nu am înțeles nici dacă atunci când critica guvernul se referea doar la unii membri sau se referea la toți, inclusiv la cei din propriul partid care încă mai au posturi importante în guvern.

Am fost criticați că nu votăm. Eu înțeleg că atunci când cineva pornește o acțiune, înseamnă că și are oamenii necesari, voturi suficiente, echipa guvernamentală nouă, propunere de prim-ministru, ca să arate țării și partenerilor strategici că România nu va intra într-o aventură. >. Nu se poate face așa ceva.

Nu spun cu rea credință, dar mă mir și nu înțeleg de unde lipsa de viziune politică. Vestea bună este că după împunsăturile și jignirile de azi, mâine discutăm despre soarta TVR, legea salarizării, legea achizițiilor publice și alte legi pe care cetățenii le așteaptă cu interes”.

Discursul lui Dragnea înainte de votul asupra moțiunii de cenzură