Dragnea: Trebuie să ne asumăm la Congres dacă noi suntem de stânga sau nu. Nu putem glumi cu doctrina

Dragnea: Trebuie să ne asumăm la Congres dacă noi suntem de stânga sau nu. Nu putem glumi cu doctrina
Foto: B1 TV

Președintele interimar al social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat că partidul trebuie să-și asume, la Congresul din 11 octombrie, dacă este de stânga sau nu, pentru că nu se poate ”glumi” cu doctrina, informează Agerpres.

”Trebuie să discutăm serios și să ne asumăm la Congres dacă noi suntem de stânga sau nu. Am auzit tot felul de variante, tot felul de glume, vorba lui Vanghelie, și glumițe. Nu putem glumi cu doctrina, nu putem să spunem că suntem într-un partid în care nu știm dacă suntem de stânga sau de dreapta sau ne-ar plăcea să fim de stânga sau de dreapta. E vorba de niște principii pe care trebuie să ni le asumăm”, a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a mai susținut că PSD trebuie să obțină la Congres ” o clarificare doctrinară și ideologică” și ”un set de principii”.

”PSD, cel puțin după Congresul din 11 octombrie, (…) trebuie să aibă niște obiective esențiale. În primul rând, trebuie să aibă o clarificare doctrinară și ideologică și un set de principii pe care să le respectăm, nu doar să le scriem în documente pe care mulți nici măcar nu le cunosc. Să aibă niște reguli interne care să fie respectate cu strictețe, să poată să crească în interiorul partidului cultura integrității, a cinstei, a corectitudinii. (…) Trebuie să ducem la capăt un proiect început demult în partid și abandonat, și anume realizarea unei gestiuni a carierei”, a  mai afirmat președintele interimar PSD, în discursul susținut în fața participanților la Conferința județeană de alegeri a PSD Prahova.