Dumitru Buzatu, ieșire nervoasă într-o ședință a CJ Vaslui, când i s-a reproșat că nu poartă mască. Social-democratul, bătând cu pumnul în masă: „Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem?” (VIDEO)

Dumitru Buzatu, ieșire nervoasă într-o ședință a CJ Vaslui, când i s-a reproșat că nu poartă mască. Social-democratul, bătând cu pumnul în masă: „Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem?” (VIDEO)

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui și liderul filialei județene a PSD, a avut o ieșire nervoasă în timpul unei ședințe din 21 mai a CJ, după ce un consilier din partea PNL i-a atras atenția că nu poartă mască de protecție. Buzatu i-a replicat că nu-l poate obliga nimeni să folosească masca, deși există o reglementare în acest sens, iar amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.500 lei. Măsura a fost instituită odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, scopul fiind limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus.

Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, a avut o ieșire nervoasă în timpul unei ședințe, când consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproșat că nu poartă mască

Ședința Consiliului Județean Vaslui din 21 mai a fost a doua în care președintele acestuia, Dumitru Buzatu, a refuzat să poarte masca de protecție. Liviu Iacob, consilier din partea PNL, i-a atras atenția că nu dă un exemplu bun cetățenilor.

De la debutul stării de alertă în România, purtarea măștii a devenit obligatorie la nivel național, în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19. Mai mult, încă dinainte, chiar Dumitru Buzatu a dat o dispoziție privind obligativitatea purtării măştii de către angajaţii CJ Vaslui şi vizitatorii care intră în instituţie.

„Eu mă simt ameninţat prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu le purtaţi deloc. Este o lege care a fost votată în Parlament chiar și de PSD şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, să ne simţim în siguranţă. Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest?”, a spus consilierul PNL Liviu Iacob, în timpul ședinței.

Dumitru Buzatu s-a enervat, a bătut cu pumnul în masă și a spus că numai instituțiile abilitate îl pot sanționa că nu are mască.

Sursă Video: Vremea Nouă

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi atunci, asta e, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă!”, s-a răstit Buzatu.

Iacob a propus atunci ca purtarea măștii de către social-democrat să fie supusă la vot, lucru respins pe motiv că nu se poate vota asupra comportamentului unei persoane.

Și, în caz că Liviu Iacob își făcea speranțe, Dumitru Buzatu i-a spus de pe acum că nici la viitoare ședință nu va veni cu mască de protecție.

Prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, prezent la ședință cu mască și mănuși, n-a găsit de cuviință să scoată vreun cuvânt.

Episodul a fost comentat în cheie ironică și de Radu Banciu: „Știți cum vine asta? Ca și cum tatăl fraților Simion, nu știu dacă-i mai țineți minte, i-ar fi reproșat lui Mike Tyson că nu și-a pus bine mănușa. Cam așa vine… Vă dați seama cum sună asta? Deci Liviu Iacob i-a reproșat lui Dumitru Buzatu. Păi, cum să reproșezi, mă? Ce-i asta, bă, tată? E ca și cum ați spune că Petrică Daea s-a dus și le-a reproșat cormoranilor de la Liverpool. Stai, domn’le, în banca ta!”.

Masca a devenit obligatorie, de la începutul stării de alertă, ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Nerespectarea acestei reglementări este pedepsită cu amenzi între 500 lei şi 2.500 lei.

De altfel, decizia în acest sens a fost anunțată de președintele Klaus Iohannis încă din aprilie, cu aproape o lună înainte ca hotărârea să devină lege.

Regula a fost încă din prima zi încălcată, chiar în Parlamentul României, de aleși precum Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, sau Victor Ponta, președintele Pro România.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat joi că peste două milioane de români din categoriile defavorizate vor primi gratuit câte 50 măști de protecție fiecare.

Ultima oră
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)
13:29 - Circa 4.500 de pacienți COVID-19 în spitale, cu peste 300 în plus față de ziua precedentă. La ATI sunt 350 de bolnavi infectați / 16.610 de cazuri noi și 58 de decese raportate în 24 de ore
13:21 - Gigi Becali, în mijlocul unor noi controverse: Patriarhul nu s-a vaccinat. Ştiu sigur
13:18 - Marcel Ciolacu: Suntem într-o criză energetică majoră, iar statul trebuie să intervină curajos / Măsurile aparțin coaliției / Rămân la părerea că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat (VIDEO)