Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)

Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
Foto: captură Facebook @ Partidul Național Liberal

Peste 70 de liberali au transmis un apel pentru soluționarea crizei politice și spun despre actualul președinte al partidului că este cel care poate reface majoritatea parlamentară pentru a relansa guvernarea. „Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Național Liberal se va face prizonierul PSD”, a subliniat Ionel Dancă.

Documentul semnat de peste 70 de liberali poate fi consultat integral AICI

Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice:

  • În calitate de aleși din partea Partidului Național Liberal, deplin conștienți atât de responsabilitatea politică pe care o purtăm odată cu votul primit din partea cetățenilor, cât și de așteptările legitime ale acestora determinate de încrederea care ne-a fost acordată pentru a exercita funcția publică, profund preocupați de criza politică, guvernamentală și constituțională în care se află România astăzi, nesoluționată de mai bine de trei săptămâni de la momentul declanșării ei în mod unilateral, fără consultarea forurilor statutare, fără acordul președintelui Partidului Național Liberal și fără soluții politice clare prezentate opiniei publice și membrilor Partidului Național Liberal, îngrijorați de virulența și de impactul noului val al pandemiei COVID-19 asupra vieții și sănătății românilor care pune la grea încercare sistemul de sănătate și riscă să ducă la cel mai mare număr de cazuri de victime pe care l-a avut România în această criză sanitară,
  • realizând stringența adoptării în cel mai scurt timp a unor măsuri necesare pentru a ponderea creșterea accelerată a prețurilor în perioada următoare, resimțind în rândul cetățenilor și al simpatizanților Partidului Național Liberal accentuarea neîncrederii în privința direcției spre care se îndreaptă România, militând pentru îndeplinirea angajamentului politic făcut cu prilejul alegerilor din 2020, fapt care reclamă în mod imperativ implementarea accelerată a programului de guvernarea și asumarea în mod real a agendei de reforme pentru dezvoltarea și modernizarea României,
  • remarcând acest moment oportun pentru a remedia în cel mai scurt timp împrejurarea complicată în care se află Partidul Național Liberal și România, înainte ca actuala situație politică să determine consecințe imposibil de îndreptat, noi, semnatarii prezentului apel, susținem următoarele:
  • Avem deplina convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea și pentru a menține Partidul Național Liberal ca principal partid de guvernământ astfel încât să aibă forța de a pune în aplicare planul de dezvoltare și modernizare a României.
  • Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice îndoială, capacitatea de a conduce Partidul Național Liberal la victorie și de a asigura guvernarea României în cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat după Al Doilea Război Mondial. Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a arătat care este cadența potrivită a unei guvernări liberale, nivelul de preocupare față de problemele cu care se confruntă societatea și viteza necesară în luarea deciziilor și implementarea acestora.
  • Apelul nostru către liderii partidelor politice și toți actorii instituționali este acela de a acționa în cel mai scurt timp cu responsabilitate pentru depășirea crizei politice în care ne aflăm.
  • (…) Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Național Liberal se va face prizonierul PSD, iar România va deraia din nou de la parcursul pentru care Partidul Național Liberal și forțele democratice au luptat în ultimii ani de zile. Orice fel de înțelegere cu Partidul Social Democrat va slăbi Partidul Național Liberal și va determina o dezamăgire în rândul membrilor și simpatizanților PNL, făcând imposibilă o candidatură competitivă în următoarele alegeri.