Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de la Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)

Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de la Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
Foto: Facebook @ Emil Boc

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a explicat că ordonanța de urgență aprobată miercuri de Guvernul Cîțu se adresează în special primăriilor mici și mijlocii, care pot astfel să acceseze împrumuturi „cu o dobândă foarte bună” de la Trezoreria statului în cazul în care nu au banii necesari pentru a pune partea lor de cofinanțare la proiectele din fonduri europene sau naționale.

„Premierul a răspuns unei solicitări adresate de către administrațiile locale și mă bucur că a fost prompt și la timp”, a declarat edilul la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, joi, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie pentru primării

„Premierul a răspuns unei solicitări adresate de către administrațiile locale și mă bucur că a fost prompt și la timp. Acest caz punctual rezolvă o problemă punctuală. Această problemă punctuală este reprezentantă de nevoia de a asigura cofinanțarea autorităților administrațiilor publice locale la diverse proiecte europene. Acest proiect nu se adresează în special marilor primării, care au alte resurse. Se adresează primăriilor mici și mijlocii, care nu au banii necesari pentru a pune partea lor de cofinanțare la proiecte europene sau la proiecte naționale și atunci Guvernul vine cu un răspuns direct și prompt, ajutând aceste municipalități cu o dobândă foarte bună, cu o procedură rapidă, astfel încât proiectele să nu fie blocate și primarii să poată să-și îndeplinească obiectivele pentru care au fost votați. E un lucru bun, e un pas important pentru ceea ce înseamnă ducerea la bun sfârșit a proiectelor pe fonduri europene”, a afirmat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca spune că actul normativ a adus „două câștiguri majore”.

„Pe de o parte, primarii își duc proiectele mai departe. Pe de altă parte, nu se irosesc fonduri europene și s-a găsit soluția de a asigura cofinanțarea. (…) Multe primării sunt în situația, mai ales acum la mijloc de an, când nu au încheiat exercițiul bugetar, să nu aibă resursele financiare prin care să poată pune banii și trebuie să ia bani de la salubritate sau bani de la investiții. Nu e nevoie să mai ia bani de acolo, pot să ia acest împrumut de Trezorerie și să își finalizeze proiectul european”, a adăugat el.