Etapa a treia din Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Tanczos Barna: Vom mai deschide cel puțin o etapă în cursul verii astfel încât bugetul total să fie epuizat de către beneficiari (VIDEO)

Etapa a treia din Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Tanczos Barna: Vom mai deschide cel puțin o etapă în cursul verii astfel încât bugetul total să fie epuizat de către beneficiari (VIDEO)
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice debutează vineri, cu un buget de 15 milioane de lei, și se referă la acordarea de vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. „Ne așteptăm la același interes din partea beneficiarilor”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna, despre Rabla pentru Electrocasnice și etapa a treia a programului

Întrebat ce așteptări are de la etapa care începe astăzi, Tanczos Barna a declarat: „Ne așteptăm la același interes din partea beneficiarilor. Este un program, într-adevăr, de succes. Avem alocate 15 milioane de lei pentru această etapă, intră trei categorii de produse, cu vouchere în valoare de 400 de lei și 200 de lei. Ne așteptăm la un interes deosebit la primele ore, după care, probabil, vom avea cam același grafic de înscrieri și de solicitări de vouchere pe care le-am avut și la celelalte două etape. Este a treia etapă, terminăm prima ediție a programului. Avem rezerve, avem sume care nu s-au consumat, ele vor fi realocate în lunile următoare, vom mai deschide cel puțin o etapă în cursul verii astfel încât bugetul total să fie epuizat, consumat de către beneficiari”.

El a precizat că voucherele vor putea fi folosite începând de luni.

„Ele vor fi centralizate la sfârșitul zilei – de fapt, după epuizarea sumei de 15 milioane de lei. Vor fi aprobate luni și vor avea la dispoziție două săptămâni beneficiarii pentru a le valorifica la magazinele fizice sau magazinele online”, a explicat ministrul.

În cadrul programului se acordă vocuhere de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat și pentru uscătoare de rufe, respectiv 200 de lei pentru aspiratoare.

„Important pentru toate cele trei etape un element, am alocat aceste vouchere pentru aparatură electrocasnică care nu mai consumă la fel de mult ca cele care sunt predate. În schimb, trebuie să reducem consumul de energie electrică în gospodării”, a subliniat ministrul Mediului.

Referitor la reluarea procedurii de selecție în viitor pentru folosirea sumelor neutilizte, el a spus: „Vom deschide inclusiv procedura de înscriere astfel încât persoanele care nu s-au înscris în prima etapă să aibă posibilitatea să beneficieze de aceste sume. După aceea, vom aloca bugete în funcție de interesul pe care îl constatăm în statistici în aceste prime trei etape produselor care au fost solicitate cel mai intens și cele care vor fi cumpărate în cel mai mare număr de către beneficiari”.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)