Eugen Tomac: Actul prin care Prefectura Capitalei a constatat încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiță a fost datat cu „2019” pentru a-l ajuta pe actualul edil în instanță (VIDEO)

Eugen Tomac: Actul prin care Prefectura Capitalei a constatat încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiță a fost datat  cu „2019” pentru a-l ajuta pe actualul edil în instanță (VIDEO)

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că actul prin care Prefectura Capitalei a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță a fost datat cu anul „2019”, „pentru a-l ajuta în instanță pe actualul” edil, „care vrea cu orice preț să rămână” în Primăria Sectorului 3.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu

„Și pe noi ne-a surprins, acesta este și motivul pentru care am reacționat. Pentru că nu pot să cred că, în anul 2020, la Prefectura Capitalei avem de-a face cu aventurieri, oameni care nu știu ce înseamnă un act bine întocmit. Un act cu o însemnătate extrem de importantă. Colegul meu Mihail Neamțu a făcut un demers în urmă cu mai bine de două săptămâni, prin care a cerut să se constate un lucru de bun simț, și anume că domnul Negoiță nu mai candidează de la PSD-Ciolacu, ci de la PSD-Ponta. Pentru că legea spune că în momentul în care părăsești partidul pierzi mandatul, iar prefectul avea obligația să pună în aplicare exact ceea ce scrie în lege. Or, faptul că este datată cu 2019 este evident că îl va ajuta în instanță pe domnul Negoiță…”, a declarat Eugen Tomac, marți, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!”.

Întrebat de Tudor Barbu dacă hârtia trebuia datată cu „2020”, și nu cu „2019”, Eugen Tomac a răspuns: „Bineînțeles”. Întrebat de ce a fost scris „2019” atunci, el a susținut: „Pentru a-l ajuta în instanță pe actualul primar, care vrea cu orice preț să rămână în primărie, or nu se poate. Este prea mult. Înțeleg că nu a fost găsit un candidat mai potrivit (…). Din punctul meu de vedere, Neamțu este cel mai bun candidat pentru Sectorul 3”.

Ce a mai declarat președintele PMP

„Eu nu îmi explic cum este posibil așa ceva, nu îmi explic de ce există această minciună până la urmă, cu partide care ne-au acuzat pe noi, pe PMP, că nu vor să fim într-o alianță împotriva PSD, dar apar chestiuni care sunt evidente. Negoiță nu mai trebuia să fie primar. Înțeleg că n-au găsit un om mai potrivit pentru a se bate în mod real politic”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Referitor la faptul că, în orice caz, Robert Negoiță putea să rămână fără mandat și să candideze oricum pentru unul nou, președintele PMP a afirmat: „Păi, dar rămâne candidat. Dacă îl vor alege, e altă situație, dar pe mine o chestiune de principiu mă deranjează. Toată lumea care clamează că luptă cu PSD s-a înțeles de fapt să menajeze anumiți candidați ai PSD în București”.

Urmăriți B1TV.ro și pe