Eugen Tomac, după depunerea moțiunii de cenzură: ‘S-au dat jos tablourile cu Dragnea de prin sediile PSD, dar apucăturile nu s-au schimbat. Adio, Viorica!’

Eugen Tomac, după depunerea moțiunii de cenzură: 'S-au dat jos tablourile cu Dragnea de prin sediile PSD, dar apucăturile nu s-au schimbat. Adio, Viorica!'
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Opoziția a depus miercuri, în Parlament, textul moțiunii de cenzură.

„Adio, Viorica!”, anunță pre;edintele PMP, Eugen Tomac, pe Facebook.

PMP, PNL şi USR au strâns semnăturile necesare iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, „pe care îl considerăm a fi cel mai incompetent de după 1989.”

„Înţelegând pe deplin votul românilor din 26 mai, considerăm că actualul Executiv nu mai are legitimitate politică şi reprezintă un veritabil pericol pentru România.

În contextul prăbuşirii electorale a PSD – ALDE, ne aflăm în aceeaşi situaţie ca în 2007 – 2008: un Executiv slab ţinut pe perfuzii în Parlament şi predispus la măsuri populiste pentru a evita dezastrul la urne. Dacă nu trimitem acasă Guvernul Dăncilă, riscăm o nouă criză economică de proporţii începând cu 2020″, scrie Tomac.

Mai mult, PMP consideră că PSD e un partid nereformabil.

„S-au dat jos tablourile cu Dragnea de prin sediile partidului, dar apucăturile nu s-au schimbat. Dovadă în acest sens este OUG-ul fără consultare publică cu privire la alegerea preşedinţilor de CJ prin vot într-un singur tur, blocarea iniţiativelor legislative referitoare la îmbunătăţirea votului din Diaspora, dar şi susţinerea aratată recent de Executiv pentru oligarhul Vladimir Plahotniuc.

PMP consideră că este dezirabil un Guvern format din actualele partide de Opoziţie care să gestioneze treburile curente ale ţării până după parlamentarele din 2020. Suntem dispuşi să ne asumăm guvernarea şi să facem parte din acest nou Cabinet”, conchide europarlamentarul PSD.

Opoziția a depus miercuri, în Parlament, textul moțiunii de cenzură. Documentul, intitulat ”Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”, este susținut de PNL, USR, PMP și UDMR. – CITEȘTE AICI TEXTUL.

Ultima oră
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor