Eugen Tomac, despre măsurile anunțate de Comisie: Una dintre ele este aceea de a plafona veniturile companiilor care produc energie și au făcut profituri pe care nu le-au visat niciodată (VIDEO)

Eugen Tomac, despre măsurile anunțate de Comisie: Una dintre ele este aceea de a plafona veniturile companiilor care produc energie și au făcut profituri pe care nu le-au visat niciodată (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Una dintre măsurile anunțate miercuri de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este aceea de a plafona veniturile companiilor care produc energie și care au făcut profituri pe care nu le-au visat niciodată, a declarat eurodeputatul PMP, Eugen Tomac, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Ce a spus Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV, despre măsurile anunțate de Comisia Europeană.

„Una dintre măsuri pe care Comisia o anunță este aceea de a plafona veniturile companiilor care produc energie și care au făcut profituri foarte mari, pe care, așa cum ați prezentat mai devreme, nu le-au visat niciodată. A face profit în Europa nu este un păcat, asta înseamnă economie de piață, însă în aceste vremuri pentru a profita de război și a face asemenea profituri este o chestiune care trebuie analizată cu foarte multă atenție”, a declarat oficialul european.

„Măsurile pe care le propune Comisia cred că sunt corecte, pentru că în această situație în care ne aflăm singura soluție este să vină statul și, evident, Uniunea Europeană, cu măsuri concrete prin care să subvenționeze parte din facturile pe care le au de achitat cetățenii astfel încât să nu se producă dezechilibre foarte mari în ceea ce privește piața de energie, care oricum este extrem de volatilă la ora actuală și care, dacă va merge doar pe soluția plafonărilor directe, nu știm unde va duce”, a continuat el.

„Implicit poate crea probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze. La ora actuală avem stocuri suficiente, a și anunțat von der Leyen în plen în urmă cu câteva minute, peste 80% din stocurile statelor membre sunt asigurate, însă asta nu înseamnă că prețurile vor scădea, ci pur și simplu vom avea necesarul pentru iarnă”, a explicat Eugen Tomac.

„Sunt o serie de măsuri pe care le-a anunțat Comisia. Ceea ce mi se pare importantă este politica pe care o menține în continuare astfel încât să nu mai fim niciodată dependenți de Rusia. Spunea că în urmă cu un an, când a prezentat raportul privind starea națiunii, Uniunea Europeană depindea 40% de importul de gaz din Rusia. După măsurile pe care le-au luat statele membre, astăzi discutăm doar de 9% necesar de gaz din Rusia pentru piața europeană, deci efectele măsurilor propuse până acum au produs rezultate, ținta însă rămâne de a crea resurse alternative – și asta este, evident, energia verde”, a mai spus liderul PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)