Eugen Tomac, după aprobarea finală a PNRR: Criza de la București trebuie să se încheie urgent! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a demara accesarea banilor

Eugen Tomac, după aprobarea finală a PNRR: Criza de la București trebuie să se încheie urgent! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a demara accesarea banilor
Foto: Eugen Tomac / Facebook

România are astăzi șansa reală de a deveni mai puternică și mult mai rezistentă în fața oricăror provocări, a subliniat eurodeputatul PMP Eugen Tomac, care spune că va urmări cu mare atenție implementarea tuturor proiectelor pe care România și le-a asumat prin PNRR și că va atrage atenția de fiecare dată când rămânem în urmă.

Eugen Tomac (PMP): România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a demara accesarea banilor din PNRR

„PNRR al României este de astăzi pe deplin funcțional. Decizia de punere în aplicare a Consiliului cu privire la aprobarea planului a fost adoptată prin procedură scrisă, astfel încât România poate accesa cei 29,2 miliarde de euro puși de dispoziție de Uniunea Europeană. Este de acum încolo o chestiune de voință politică. Criza de la București trebuie să se încheie urgent! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a demara accesarea banilor”, a scris eurodeputatul PMP, joi, pe Facebook.

Interesul național al României trebuie să primeze, a punctat Eugen Tomac.

„România are astăzi șansa reală de a deveni mai puternică și mult mai rezistentă în fața oricăror provocări. Luptele politice nu își mai au locul acum. Întreaga clasă politică trebuie să susțină transformarea calitativă a României. Dacă sunt respectate toate rigorile, până la finele anului ar trebui să primim primii bani, spre a putea începe implementarea reformelor de care avem mare nevoie! Interesul național al României trebuie să primeze! Eu voi urmări cu mare atenție implementarea tuturor proiectelor pe care România și le-a asumat prin PNRR și voi atrage atenția ori de câte ori rămânem în urmă”, a conchis oficialul european.

Mesajul lui Eugen Tomac vine în contextul în care Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit aprobarea finală. Urmează etapa de implementare și, potrivit premierului interimar Florin Cîțu, în curând țara noastră va obține și o primă tranșă de bani, de 3,7 miliarde de euro.