Eugen Tomac (PMP): Creșterea pensiei cu 40% mi se pare demagogie pură (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Creșterea pensiei cu 40% mi se pare demagogie pură (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, a declarat, vineri, la emisiunea ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, că această creștere a pensiei cu 40% este ”demagogie pură” și un dispreț fără margine al PSD afișat la adresa pensionarilor.

Eugen Tomac: Creșterea pensiei cu 40% mi se pare demagogie pură și un dispreț fără margine afișat la adresa pensionarilor

”Creșterea pensiei cu 40% mi se pare demagogie pură și un dispreț fără margine afișat la adresa pensionarilor .PSD-ul în cei 4 ani de mandat a introdus pensii pentru parlamentari, pentru primari. Nu au tăiat pensiile speciale, au ținut o categorie de privilegiați care au pensii de 200 – 300 de milioane de lei vechi, i-au protejat (…) La ora actuală există aceste inechități strigătoare la cer, pentru ca ai câteva milioane de oameni cu o pensie sub 1000 de RON și ai câteva sute de mii de cetățeni cu pensii foarte mari. Aici trebuia să existe un echilibru”, a spus Tomac.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan Tudorache: Eu îmi doresc ca pensiile să crească cu 40%. Vergil Chițac: Orice lege care prevede creșteri bugetare trebuie să precizeze și sursa de finanțare

Dan Tudorache, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) Primaria Sector 1, a declarat că el și colegii săi de partid își doresc o creștere a pensiei cu 40%.

”Eu îmi doresc ca pensiile să crească cu 40% și îmi doresc ca și colegii mei să fie de acord (…) Noi (PSD, n.r.) preconizasem ca pe data de 1 septembrie 2020 să creștem cu 40%. După calculele noastre, creșterea era în mandatul nostru. Noi am previzionat știind că în septembrie 2020 PSD-ul trebuia să fie la guvernare”, a spus Tudorache.

Totodată, Vergil Chițac, candidat PNL Primăria Constanța, a spus că orice lege care prevede creșteri bugetare trebuie să precizeze și sursa de finanțare.

„Eu imi doresc ca pensiile să crească, nu cu 40%, cu mai mult. Știți că noi avem un sistem de pensii bazat pe solidaritate intergenerațională, în sensul că cei care iau pensia, seniorii de astăzi, iau pensia din banii pe care îi produc cei care sunt în momentul de față și plătesc taxe, așa cum la rândul lor seniorii de astăzi au plătit la rândul lor pentru seniorii de atunci. Eu vreau ca această pensie să crească cu 40%, dar nu vreau ca banii să fie mâmcați de inflație (…) Noi trăim într-o realitate, iar realitatea asta este criză sanitară, criză financiară, secetă în Româmia în anul de grație 2020, două rânduri de alegeri. Orice lege care prevede creșteri bugetare trebuie să precizeze și sursa de finanțare”, a explicat Vergil Chițac.

Eugen Tomac: ”După salariu minim european va exista pensia minimă europeană”

Cât despre un salariu minim european, europarlamentarul a declarat că acesta este o prioritate pentru actuala comisie.

”Aici discutăm despre forma de taxare a muncii și, bineînțeles că diferențele uriașe care există pe piața forței de muncă în UE obligă Uniunea pentru a accelera procesul de integrare să adopte asemenea măsuri. Dupa salariu minim european va exista pensia minimă europeană, pentru că ăsta este un parcurs pe care nu îl poate opri nimeni.